in

Mama vraagt het internet: “Wil er iemand mijn meisjesembryo ruilen voor een jongen?”

Lisa, een moeder die haar zoon wanhopig een broertje wilde geven, wil embryo’s ruilen met een andere moeder. Volgens experts begeeft ze zich zo juridisch in een grijze zone.

Deze week zag de zoon van Lisa een stel jonge broertjes op straat in de buurt van zijn huis in Bushwick in de VS. Hij keek zijn moeder aan met smekende ogen. “Wanneer krijg ik een broertje?”, vroeg Daniel.

De 5-jarigek kleuter wil niets liever dan een kleine broer om zijn slaapkamer te delen en samen naar het voetbal te gaan.

Normaal zou Lisa, die al negen jaar met vruchtbaarheidsproblemen kampt, nee schudden. (De namen werden veranderd om privacy redenen). Maar ditmaal koesterde ze hoop.

De 37-jarige actrice is zo wanhopig om nog een zoon te hebben dat ze bereid is om haar vrouwelijke embryo te ruilen. Dit is de laatste embryo die ze overhield aan verschillende behandeling IVF – en die wil ze ruilen voor een mannelijke embryo.

Lees ook  Kijkers los op uitkeringsgezin dat vijfde kind verwacht

“Ik doe dit voor mijn zoon”, vertelde ze. “Mijn echtgenoot groeide op met zussen en wil ook een jongen. Dit is de manier waarop we ons gezinnetje willen vervolledigen.”

Vorige woensdag ondernam Lisa een drastische actie. Ze zat achter haar computer en schreef het volgende bericht: “Hallo, we proberen mijn kind al drie jaar een broertje te geven … we zouden graag een zoontje hebben. We hebben een vrouwelijke embryo van geweldige kwaliteit. Zou je een ruil overwegen?”

Ze postte de oproep in verschillende Facebookgroepen voor vruchtbaarheidsbehandelingen – en de woede volgde onmiddellijk. Hoewel er geen rechtstreekse hatelijke reacties waren, waren er heel wat mensen die bij de beheerders klaagden om de post te laten verwijderen.

Uiteindelijk werd Lisa gecontacteerd door een vrouw uit California die geïnteresseerd was in een eventuele ruil.

Lisa wisselde ondertussen al e-mails met de vrouw, die net als haar een ingevroren embryo heeft in een vruchtbaarheidscentrum. Ze overwegen ernstig om de procedure door te zetten als ook haar man akkoord gaat.

Lees ook  Man vecht voor zijn leven na mis handeling door vier jongens in Gouda: 'Ze schopten tot hij knock-out was'

Aan iedereen die kritiek heeft op haar beslissing, zegt ze: “Ze staan niet in mijn schoenen.”

Lisa zegt dat ze ook economische redenen heeft om voor een jongen te kiezen. “Economisch gezien is het logisch dat we een jongen willen. We hebben een huis met twee slaapkamers en geen plaats voor een derde slaapkamer. We kochten het toen Daniel een baby was, en nu zijn de prijzen zoveel gestegen in deze wijk. We kunnen nooit een afzonderlijke slaapkamer voor een meisje veroorloven. We zouden naar Nebraska moeten verhuizen.”

Ze kreeg ondertussen ook tal van verzoeken van mensen die ouder willen worden en haar vrouwelijke embryo graag zouden willen overnemen, maar geen mannelijke embryo in ruil hebben.

“Dat zal niet gaan”, zei ze. “We willen een jongen.”

Wat vind jij hiervan? Moet embryo’s ruilen kunnen? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Dít betekent het als je menstruatiebloed zwart is

Met je hond in bed slapen smerig? Lees hier 5 goede redenen waarom je beter met jouw hond in één bed kunt slapen!