in

Man (30) drinkt twee flessen whisky leeg en sterft: “Nog nooit zulke hoge alcoholpercentages gezien”

Samuel Davis, een man uit Groot-Brittannië, is overleden nadat hij bij een vriend thuis een fles whisky had leeggedronken. Niet alleen dronk hij de fles helemaal leeg, hij deed dat ook in een recordtempo.

Het is een tragisch verhaal, dat van Samuel Davis. De Brit verloor op veertienjarige leeftijd, in 2006, zijn moeder. Vlak daarna ontwikkelde hij een stevig alcoholprobleem.

Op de fatale avond was hij verzeild geraakt bij een vriend, Kieron Pardy. “Hij ging naar buiten om zijn stiefvader te bellen en te zeggen dat hij wel een taxi naar huis zou nemen”, getuigt Pardy in de rechtbank. “Hij kwam terug met twee volle flessen Jack Daniels. Een van de flessen dronk hij in een teug op. Hij duurde amper vijf seconden voor de fles helemaal leeg was.”

Lees ook  Mama laat haar kinderen met hem alleen en plaatst een verborgen camera. Kijk hoe hij op de kinderen “past”

De twee hadden eerder die avond ook al samen enkele biertjes gedronken. En Davis had ’s middags al een fles whisky op.

Fatale hoeveelheid alcohol
Niet veel later kreeg Davis’ stiefvader Stephan Lillington telefoon. Davis was buiten bewustzijn geraakt, de effecten van de alcohol waren meteen duidelijk. Hij zette zijn stiefzoon in allerijl in de wagen en reed huiswaarts. Omdat het in eerste instantie leek alsof de dertiger sliep, liet hij hem zo’n twintig minuten in de wagen liggen. Toen hij terugkwam, bleek Davis niet meer te ademen.

Lees ook  Plotseling last van rode, jeukende bultjes? Dit zou het weleens kunnen zijn...

Een ambulance kwam nog toegesneld, maar enkele uren later werd Davis doodverklaard. Een wetsdokter concludeerde: een dodelijke hoeveelheid alcohol, zeven keer meer dan het wettelijke maximum om nog te mogen rijden. “Ik heb nog nooit zulke hoge alcoholpercentages gezien.”

Ophef nadat betogende oma enkele stevige tikken van politie kreeg

Waarom je beter een sinaasappel kunt nemen dan een glas verse jus