in

Man doodt hond van buren en nodigt nietsvermoedende baasjes even later uit voor een schokkend diner

Een landbouwer uit Zuid-Korea heeft onlangs de blaffende hond van zijn buurman vermoord. Nadien kookte hij het dier en nodigde hij het nietsvermoedende baasje uit voor een diner. De zaak lokt overal ter wereld verbijstering en woede uit.

De zestiger gaf zijn misdaad toe nadat een andere buurman de eigenaar van de hond had ingelicht over de gruwelijke feiten. De landbouwer beweerde dat hij zo geërgerd was door het geblaf van de hond, dat hij er een grote steen naar had gegooid. Daardoor was de viervoeter het bewustzijn verloren, zo zegt hij.

Lees ook  Dominee waarschuwt kinderen: corona is jullie schuld

“Pas nadat de hond bewusteloos was, heeft hij hem gewurgd en later ook gekookt”, reageert een politieagent uit de Zuid-Koreaanse stad Pyeongtaek. “Daarna nodigde hij zijn buren uit om het dier te komen opeten, inclusief het baasje.”

Wordt hij gestraft?

De zaak kreeg wereldwijd aandacht nadat een dochter van het gezin eerder deze week een online petitie had gestart om ervoor te zorgen dat de dader zeker gestraft zal worden. Er zijn inmiddels al meer dan 15.000 handtekeningen ingezameld.

“Wij waren de hele stad rondgegaan om foto’s te verspreiden van onze vermiste hond”, klinkt het. “Er hing zelfs een mooie beloning aan vast. Zelfs de dader had gezegd dat hij iets zou laten weten als hij onze hond vond…”

Lees ook  Knapperd: zo ziet de dochter van Wolter Kroes eruit

Hondenvlees stond lange tijd op de menukaart in de Zuid-Koreaanse keuken. Maar de consumptie is sterk gedaald, aangezien de lokale bevolking honden steeds meer ziet als huisdieren. Bij jongere generaties is het eten van honden nu een taboe geworden.

Door een vernieuwde wet staan er nu ook strengere straffen op dierenmishandeling in het land: tot twee jaar cel.

Zielig! Paarden in de manege worden ernstig verwaarloosd

Huilende moeder kruipt bij 22-jarige zoon in ziekenhuisbed. Deelt pijnlijke waarheid over wat hem doodde.