in

Man gaat naar dierenasiel om een katje te adopteren. Maar op het laatste moment verandert hij van gedachte.

Universiteitsstudent Paul wilde een huisdier adopteren en hij wist dat een katje de perfecte keuze zou zijn. Maar hij wist niet dat zijn hart zou veranderen van zodra hij in het asiel arriveerde.

“Ik wilde een kat omdat katten doorgaans weinig onderhoud vergen, maar tegelijk bieden ze heel wat emotionele steun en amusement. Dit is vooral behulpzaam in de stresserende omgeving van een universiteit”, zei Paul tijdens een interview.

Hij wist dat hij van plan was om een kat te adopteren, maar nadat hij in het asiel had rondgewandeld en in de kooien van bejaarde katten had gekeken, kwam hij tot een inzicht.

Kittens hebben iets meer aandacht nodig en werken zich sneller in de nesten, en toen kwam hij tot het besef. Hij zou een oudere kat moeten adopteren. Eentje die hij kan vertrouwen en lang z’n plan zou kunnen trekken, en een kitten was dus niet ideaal.

Lees ook  Heldhaftige pitbull die verhinderde dat een jongetje door z’n moeder verdronken werd, leerde zijn lot.

En dan gebeurde het. Hij maakte kennis met Cleo, een 12-jarige grijswitte kat met prachtige groene ogen. Hij wist meteen dat ze bijzonder was en toen hij haar verhaal hoorde, was hij tot tranen toe bewogen.

“Haar klauwen werden door haar vorige eigenaars uit haar pootjes getrokken, en er werd ook een nieuwe kat in het huishouden verwelkomd wat heel wat stress veroorzaakte”, vertelde Paul.

Het duurde niet lang tot haar vorige eigenaars een nieuwe baby kregen en toen veranderde alles drastisch. Cleo werd gestresseerd, voelde zich bedreigd en weerloos. En toen begon de angst zich van Cleo meester te maken.

Lees ook  Een kat valt binnen in de kooi van de lynx. De reactie van de kat verovert de hele wereld!

Cleo werd zo gestresseerd dat haar eigenaars de kat niet meer de baas konden. Uiteindelijk zouden ze haar naar het asiel brengen.

Paul besliste ter plaatse dat hij haar een gepaste thuis wilde geven, waar ze vredig en gelukkig zou kunnen leven.

In zijn appartement dat hij deelt met kamergenoten Ben en Dennis krijgt ze meer dan voldoende aandacht en is zelfs sociaal wanneer er vreemden op bezoek komen. Ze kan ook heerlijk relaxen in een omgeving zonder kinderen of andere huisdieren. Zo lijdt ze niet langer aan stress.

Ben ook jij blij dat Paul deze kat een tweede kans gaf? DEEL dit dan met je vrienden!

Man vindt reusachtige “luchtbel” in z’n tuin, pookt erin met een stok en de beelden gaan helemaal viraal.

Judge Judy beveelt dat de hond in de rechtszaal moet losgelaten worden. Enkele ogenblikken later wordt de rechtmatige eigenaar onthuld.