in

Man in publiek pakt geld van winnaar Miljoenenjacht af!

Twentenaar Frederik (71) won vorig jaar 270.000 euro in het televisieprogramma Miljoenenjacht. Maar omdat de deurwaarder ook in het publiek zat, werd er direct beslag gelegd op zijn prijzengeld. Volkomen onterecht meent de prijswinnaar én dus stapte hij naar de rechter. “Ik heb recht op dat geld en blijf strijden tot het bittere eind.”

Maart 2018. Frederik (volledige naam is bekend bij de redactie) kan zijn geluk niet op. De gepensioneerde Twentenaar wint een bedrag van 270.000 euro bij het tv-programma Miljoenenjacht van Linda de Mol.

“Geweldig, natuurlijk. Mijn vrouw en ik waren door het dolle heen”, zegt Frederik. “30,1 procent ging naar de belasting, maar dan nog. Er bleef nog altijd genoeg over.”

Gouden koffers
Samen met 49 andere Twentenaren en hun introducés, was hij uitverkoren bij de uitzending. Hij weet nog goed, hoe hij bij Linda de Mol en de gouden koffers kwam. “188 plus 188. Ik wist het meteen en drukte op de knop: 376 natuurlijk!”

Bij een aanbod van 270.000 euro stopte hij. “We mochten niets zeggen tot de tv-uitzending een paar weken later.”

Lees ook  Vrouw bestal haar demente moeder voor 10 jaar – gaf geld uit aan dure spullen en sportauto’s

Deurwaarder zat ook in de zaal
Het geluk was van korte duur en liep al snel uit op een nachtmerrie. Want in het publiek van Miljoenenjacht bleek ook de deurwaarder, die handelde in opdracht van de Duitse Volksbank, te zitten. Een bizar toeval.

De Twentenaar had al een tijdje een geschil met die bank. Volgens de Volksbank had hij nog een schuld en daarom was de deurwaarder ingeschakeld. “Het geschil speelde vijf jaar daarvoor. Ik had een eigen bedrijf, ik deed ook zaken in Duitsland. Daardoor kwam ik in contact met de Volksbank. De bank beweerde later dat ik een betalingsachterstand bij ze had, maar ik zag dat totaal anders.”

Daarom vocht hij die zogenoemde betalingsachterstand direct aan. “Het gerechtshof in Arnhem heeft mij daarin in het gelijk gesteld. Maar de Volksbank liet het daar niet bij zitten en procedeerde door tot aan het gerechtshof in Den Bosch. Ook die gaf mij gelijk.”

Maar ook daar legde de Volksbank zich niet bij neer; de bank ging weer in hoger beroep bij de Hoge Raad.

Niet bij neerleggen
Toen de deurwaarder met eigen ogen zag welk geldbedrag Frederik had gewonnen bij Miljoenenjacht, wachtte hij geen moment en legde er beslag op. “De deurwaarder stond een paar dagen nadat ik prijzengeld had gewonnen al voor mijn deur”, vertelt de Twentenaar.

Lees ook  7 signalen dat je een gezonde relatie hebt…

De Postcode Loterij kon daardoor niet anders dan het geld naar de deurwaarder overmaken, die het vervolgens naar de Volksbank doorsluisde.

Liet het er niet bij zitten
De Twentenaar laat het er niet bij zitten. Hij startte een kort geding. Dat diende vanochtend in Almelo. Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat de zaak is aangehouden. In januari is er een vervolgzitting waarin bepaald wordt of de aangedragen punten door de Volksbank redelijk zijn voor de Hoge Raad.

Frederik heeft er alle vertrouwen in dat 2020 zijn jaar wordt. “De bank procedeert mensen zoals ik kapot. Ik ben al zeker 15.000 euro aan advocaatkosten kwijt, maar ik laat het er niet bij zitten. Ik heb recht op dat prijzengeld en ik ga net zo lang door totdat ik het krijg. En ik weet zeker dat me dat volgend jaar gaat lukken.”

Wauw! De 19-jarige dochter van Linda de Mol is goed opgedroogd!

Monica Geuze in strak kerstpakje laat je mond open vallen!