in

Man krijgt gratie… 136 jaar nadat hij is opgehangen.

De Ier Myles Joyce heeft gratie gekregen voor een moord die hij nooit heeft gepleegd. Het eerherstel komt echter rijkelijk laat: de man werd in 1882 opgehangen voor de feiten.

In augustus 1882 werden vijf gezinsleden vermoord in hun woning in het Ierse Maamtrasna. De gemeenschap reageerde geschokt op het bloedbad. Vier maanden later stond Myles Joyce samen met twee andere mannen terecht voor de feiten.

Lees ook  Zwangere Eva Jinek bezorgd om kind

Het proces verliep niet zonder ophef. Zo werd er tijdens de rechtszitting Engels gesproken, terwijl de verdachten enkel Iers-Gaelisch spraken en werd de betrouwbaarheid van de getuigen in twijfel getrokken. Daarnaast hielden de medeverdachten vol dat Joyce niets te maken had met de moorden. Toch werd hij samen met de twee anderen schuldig bevonden en opgehangen.

Zwarte bladzijde

Lees ook  Gerechtshof: Nederland hoeft vrouwen en kinderen niet terug te halen uit Syrië

De Ierse regering deed opnieuw onderzoek naar de zaak en kwam tot de conclusie dat Joyce onschuldig was. De Ierse president Michael Higgins heeft hem nu, 136 jaar later, gratie verleend – de eerste keer dat dat gebeurt voor een zaak die ouder is dan de Ierse staat zelf.

Higgins noemde de kwestie “een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Ierland en Groot-Brittannië”.

Dochter verdween van huis. 6 maanden later ziet moeder deze foto op Facebook… Schokkend!

Giraffe en haar kalf omringd door leeuwen. Het resultaat van deze confrontatie zal je verrassen!