in

Man ontdekt in holst van nacht dat hij gratis kan tanken bij benzinestation, al snel rij van 150 auto’s

Een technische storing heeft er in de nacht van maandag op dinsdag voor gezorgd dat mensen gratis konden tanken bij een benzinestation in Sartrouville bij Parijs. Een klant ontdekte de storing toevallig. En hoewel het midden in de nacht was, ging het nieuws razendsnel rond op sociale media. Een complete chaos was het gevolg.

Het ging om een tankstation bij de supermarkt Carrefour. Door de storing hoefden klanten hun bankpas niet meer in te voeren om benzine of diesel te tanken. Het nieuws was nog maar net op sociale media gepost of er stroomden van alle kanten autobestuurders toe. Op beelden is te zien hoe er lange rijen auto’s staan te wachten en hoe mensen lege bidons vullen aan de pomp.

Lees ook  Ga niet zwemmen bij Scheveningen: rioolwater op zee geloosd na stroomstoring

Volgens de Franse radiozender Europe 1 zouden sommige mensen zelfs plastic flessen en een vuilnisbak(!) hebben proberen te vullen. De ongewone drukte om twee uur ’s nachts viel ook een bewaker van Carrefour op. Toen hij ontdekte wat er aan de hand was, belde hij meteen de politie. Vervolgens kozen de toegestroomde bestuurders snel het hazenpad.

In totaal konden zes verdachten opgepakt worden voor brandstofdiefstal. Maar ook de andere bestuurders die gratis tankten, zullen de rekening gepresenteerd krijgen. De bewakingscamera’s bij het station filmden namelijk iedereen die zijn benzinetank vulde. In totaal zou het om zo’n 150 automobilisten gaan, schrijft Le Parisien.

Lees ook  Krul wimpers zijn nu een ding en eerlijk, schoonheidgoeroes moet gewoon stoppen

Het benzinestation werd afgesloten. Carrefour liet aan omroep France 3 weten dat er een onderhoudsploeg naar het tankstation is gestuurd om het probleem te verhelpen en het station zo snel mogelijk weer operationeel te maken. Het is nog onduidelijk hoeveel benzine er exact gestolen werd.

Kijkers los op uitkeringsgezin dat vijfde kind verwacht

Bjorn (20) redde in zijn onderbroek het leven van zijn buurman