in

Man steekt zijn vrouw dood na ruzie omdat ze geen ontbijt wilde maken

Een man van 68 uit Den Bosch moet tien jaar de cel in, omdat hij zijn vrouw heeft doodgestoken. Volgens de rechtbank in Den Bosch was er geen sprake van moord, wel van doodslag.

Het familiedrama voltrok zich vorig jaar juni in hun huis. Het paar kreeg ruzie met elkaar nadat de vrouw geweigerd had ontbijt voor hem te maken. Ze hadden samen drie kinderen.

Toen ze hierover ruzie kregen, sloeg de vrouw haar man op een plek in zijn nek waaraan hij geopereerd was.

Vervolgens liep hij naar de schuur, pakte er een mes en begon op zijn vrouw in te steken. Daarna sprong hij op zijn fiets en meldde zich op een politiebureau.

Lees ook  Kleine jongen blijft maar helpen totdat zijn gehandicapte vriend samen met hem op de schommel kan zitten.

Het slachtoffer werd in de gang van het huis van het stel gevonden met een doorgesneden keel en 49 andere steek- en snijwonden.

Verminderd toerekeningsvatbaar
De rechter stelde dat de man de nabestaanden onherstelbaar leed en verdriet heeft toegebracht. Hij vond het vooral erg voor de drie kinderen, die niet alleen hun moeder zijn kwijtgeraakt, maar ook dat ze verder moeten leven met de gedachte dat zij door hun vader om het leven is gebracht. Op bovendien gruwelijke en nietsontziende wijze.

Lees ook  Mama stuurt haar zoon zoals elke andere dag naar school. Dan ziet de leraar DIT aan zijn haar

De rechter hield er wel rekening mee dat de dader verminderd toerekeningsvatbaar en depressief was en mogelijk een intellectuele achterstand heeft.

De rechter achtte voorbedachten rade en dus moord niet bewezen, omdat er een te korte tijd zat tussen het moment dat de man een mes ging halen en het toebrengen van de dodelijke steken. Dit heeft volgens een reconstructie van de politie één minuut en zes seconden geduurd.

Er is een run op zelftests voor het coronavirus, maar ‘je hebt er niets aan’

Bridget Maasland bedankt haar helden