in

Man verliest portemonnee en krijgt hem terug met meer geld erin

Gelukkig bestaan er nog goede mensen op de wereld
Een hartverwarmend verhaal uit de Verenigde Staten. Hunter Shamatt (20) verloor zijn portemonnee tijdens een vlucht toen hij onderweg was naar de bruiloft van zijn zus. De portefeuille bevatte zijn ID-kaart, pinpas en 60 dollar aan contant geld en een cheque van 400 euro als cadeau voor zijn zus en zwager.

Na het verlies van zijn portemonnee dacht Shamatt deze nooit meer terug te zien.

Extra inhoud
Bij thuiskomst na de bruiloft stond de man echter een plezierige verrassing te wachten. Per post was zijn portemonnee inclusief zijn eigendommen én een extra inhoud van 40 dollar toegestuurd. “Het betekende echt veel dat iemand zo zijn of haar best zou doen om dat voor een compleet onbekende te doen”, vertelt Shamatt aan ABC.

Anonieme brief
In het pakketje dat per post was verstuurd zat ook een anoniem briefje van de weldoener. Op het briefje stond geschreven: “Gevonden op een grensvlucht van Omaha naar Denver … ingeklemd tussen de stoel en de muur. Ik dacht dat je het terug zou willen hebben. Het allerbeste. PS: Ik heb je contant geld afgerond tot een bedrag van 100 dollar, zodat je kan vieren dat je je portemonnee terug hebt. Veel plezier!!!”

Lees ook  Bram Krikke moet bizarre tattoo laten zetten na uitdaging

Facebookpost
De brief is ondertekend met de initialen ‘TB’ en had een adres afkomstig uit Omaha. Shamatts moeder, Jeannie, was zo ontroerd door de daad van vriendelijkheid dat ze op Facebook een bericht postte om de onbekende afzender te bedanken. Ze legt uit dat het retouradres op de envelop afkomstig was van Applied Underwriters in Omaha. “We zouden graag de persoon persoonlijk willen bedanken als we hem of haar kunnen vinden”, schreef ze bij het bericht.

‘TB’
De post werd ontdekt door de brandmanager van Applied Underwriters in Omaha, die de Shamatts in contact bracht met ‘TB’. De moeder en zoon ontdekten dat ‘TB’ een man was genaamd Todd Brown, een vader van vijf die gelooft in het ‘vooruit’ betalen. “Ik zag dat hij nog maar een kind was, 20 jaar oud, en hij had een cheque voor zijn zus in zijn portefeuille, dus ik dacht: ‘Hij doet zijn best om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik was ooit 20 en dit was veel geld voor een jongeman van 20 jaar”, vertelt Brown aan ABC.

Lees ook  Omdat de vrouw haar buikgevoel volgt, redt ze het leven van haar baby.

Goede daad
De familie Shamatt belde Brown op om hem te bedanken, hoewel hij nooit had verwacht dat zijn vriendelijke daad zoveel aandacht zou krijgen. “Hunter vertelde me dat hij wat studieleningen en een autobetaling had die hij moest doen, dus de timing klopte”, vertelt Brown. “Ik wilde gewoon het goede doen, het voelt altijd goed om het juiste te doen.”

Zijn vrouw bewaarde een bijzonder geheim. Na 21 jaar vraagt ze hem om buiten in de regen te kijken …

Estelle kreeg een ‘hoofd als een gloeilamp’ “Maak niet dezelfde fout als ik”