in

Man vindt duizenden insecten in zijn badkamer

Ook voor wie geen probleem heeft met insecten is dit de ergste nachtmerrie. In de badkamer van een Deense man krioelt het van de insecten.

Tegen de muren en het plafond zitten zeker duizenden beestjes. De insecten kwamen door een open raam naar het licht dat was blijven branden.

Gelukkig vertrok het ongedierte ook weer van zodra het licht weer uit ging. Nachtinsecten worden aangetrokken door licht omdat de lichtsterkte hun vleugelslag bepaalt. Zolang het licht in beide ogen even sterk schijnt – zoals bij een verre lichtbron als de maan – bewegen beide vleugels even snel en kan het insect in een rechte lijn vliegen.

Lees ook  Oma takelt kleinzoon (3) in het openbaar toe

Er zijn ’s nachts echter nog veel meer lichtbronnen. Bijvoorbeeld een straatlantaarn of een lamp op het tuinterras. Zo’n vlakbij gelegen lichtbron schijnt in het ene oog sterker dan in het andere. Daardoor beweegt de ene vleugel sterker dan de andere, waardoor het insect in een spiraalbeweging naar het licht vliegt en er uiteindelijk tegenaan botst. Doe je ramen daarom dus altijd dicht in de zomer als je lampen aan hebt staan!

Lees ook  Fajah Lourens schrikt van uiterlijk

Barbara zegt dat ze geen gewone baan kan hebben omdat ze ‘mannen gek maakt’

Man (39) ’op brute wijze’ omgebracht om geld levensverzekering