in

Man vindt tas met explosieve inhoud, sleept het honderden meters mee

Een voorbijganger die maandag een tas vol handgranaten aantrof in de bosjes langs de N224 bij Ede, heeft daar nog honderden meters mee gelopen.

Dit omdat hij de tas met explosieve inhoud niet onbeheerd achter wilden laten. De politie uit de Gelderse plaats reageert via een bericht op Facebook op het nieuws.

Na een paar honderd meter kwam de man tot de conclusie dat hij wel heel erg gevaarlijk bezig was. Daarop legde hij de tas neer en belde de politie.

Lees ook  Bas Muijs aan gruwelijke dood ontsnapt tijdens opnames GTST

Joegoslavische handgranaten
Vervolgens heeft de politie de omgeving om de tas afgezet en werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld.

Na controle van de inhoud van de tas weet de hulpdiensten te vertellen dat het om zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij zijn.

Deze handgranaten worden vaak gevonden in het criminele circuit, daarom worden ze onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Lees ook  17-jarige hond blijft loyaal bij meisje van 3 jaar dat al meer dan 15 uur alleen in het bos is

De politie eindigt het bericht op Facebook met een waarschuwing: ”Als je ergens explosieven aantreft of het vermoeden hebt dat het een explosief zou kunnen zijn.

Blijf dan van het projectiel af. Wij raden ten zeerste af om explosieven of projectielen op te pakken en te verplaatsen”.

Politie looft beloning van 15.000 euro uit voor onbekende dode vrouw Westdorpe

‘Kostbare’ naaktkat Thor al maandenlang spoorloos, wordt nu te koop aangeboden op internet