in

Mannen rijden beter dan vrouwen… dat zegt de ANWB

De discussie komt u vast bekend voor: wie rijden beter, mannen of vrouwen? De ANWB komt met het antwoord op basis van onderzoek via de Veilig Rijden-app. Het verlossende antwoord is: mannen rijden veiliger dan vrouwen.

Volgens de ANWB rijden momenteel 41.000 mensen rond met de speciale app van de organisatie. Samen hebben de gebruikers ruim 510 miljoen kilometer afgelegd. Uit de verzamelde data blijkt dat de mannen een veiligheidsscore halen van 76,8 terwijl de vrouwen blijven steken op 76,3.

Lees ook  Zou je d’r doen? Deze dame is inmiddels al grootmoeder

Drenten en Utrechters rijden het veiligst
Uit de gegevens blijkt verder dat automobilisten in Utrecht en Drenthe het veiligst rijden. De gebruikers van de app uit Flevoland scoren gemiddeld het laagst. Verder geldt hoe ouder de chauffeur, hoe veiliger er wordt gereden.

Via de app van de ANWB wordt een speciaal apparaatje in de auto uitgelezen. Hierdoor kan het rijgedrag van chauffeur gevolgd worden. Volgens de ANWB kunnen de chauffeurs zichzelf nog wel verbeteren op het gebied van snelheid en het nemen van bochten. Te hard rijden komt het meeste voor als onveilig gedrag, met name op de A4 drukken veel automobilisten het gaspedaal te ver in.

Lees ook  Britse bijstandsmoeder miljonair na dubbele winst bingo: ’Ongelofelijk’

De Veilig Rijden-app van de ANWB is gekoppeld aan hun autoverzekering. Als je geen of weinig schade maakt en veilig rijdt levert dat je korting op.

Demente vrouw uit Amsterdamse zorginstelling overlijdt aan brandwonden

Volgers diep ontroerd door Chantal Janzen