in

Marechaussee schiet MESSENTREKKER NEER OP SCHIPHOL : DE BEELDEN

Op de luchthaven Schiphol is vrijdag een man neergeschoten door de Marechaussee. Dit gebeurde nadat hij leden van de Marechaussee bedreigde met een mes.

Het gaat om een 29-jarige man uit Den Haag. De man was een bekende van de Marechaussee, omdat hij vaker is opgepakt wegens geweldsincidenten op Schiphol. Schiphol Plaza werd door de veiligheidsdiensten ontruimd. De man is overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. Het is nog onduidelijk wat zijn motieven waren.

Lees ook  Eerst zoon en nu ook vader veroordeeld voor kinderm*sbruik en p*rno

Het incident vond plaats in een kantoor van de Marechaussee, waar de man met een mes naar binnen liep. Een woordvoerder van de Marechaussee zegt ervan uit te gaan dat het om een “verward” persoon gaat. De man is in zijn been geschoten, en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Er reden enige tijd geen treinen van en naar Schiphol na het incident. Het vliegverkeer heeft geen hinder van het incident ondervonden.

Lees ook  Spannende tijden aangebroken voor Gordon; we wensen hem heel veel succes!

“Ik hoorde veel mensen rennen in paniek. Ik dacht, wat is hier aan de hand? Veel mensen kwamen rennend naar ons toe. Ik zei: kom maar gauw mee naar achter”, vertelt de leidinggevende van restaurant Per Tutti op Schiphol na het incident van vanmiddag.

“Er waren veel mensen aan het huilen”, vervolgt de restauranthouder. “Die zijn meteen bij ons naar achter gevlucht. Naar de keuken, de koelcel en zelfs de vriezer in.”

Tieners, die het leuk leken om een gehandicapte man aan te vallen, kregen zojuist slecht nieuws te horen

De verdachten hadden nooit gedacht, dat de video openbaar werd. Maar het gebeurde wel. Nu kunnen ze levenslang tegemoet zien