in

Mariska werd geboren met gigantische vlekken overal op haar lichaam – 28 jaar later kunnen de dokters haar niet eens herkennen

Toen Marissa Dees geboren werd, verkeerden haar ouders in een staat van shock. De volledige rug van het meisje was bedekt in zwarte en paarse geboortevlekken. Ze leed aan een levensbedreigende huidziekte.

Maar vandaag, 28 jaar later, is ze onherkenbaar.

Als ouders is er niets erger dan wanneer je kind ziek wordt of zichzelf verwondt.

Marissa Dee’s ouders weten dit maar al te goed. Ze hadden de shock van hun leven toen ze 28 jaar geleden werd geboren.

Hun dochter was bedekt in rare zwarte en paarse vlekken. De uiterst bizarre vlekken bleken een serieuze vorm te zijn van een huidziekte genaamd ‘aangeboren melanocytische nevus’, een toestand die levensbedreigend kan zijn.

De ziekte is bijzonder zeldzaam en kan leiden tot ernstige huidveranderingen die kunnen leiden tot kanker.

In het geval van Marissa was de toestand erg slecht. Haar volledige rug was bedekt onder deze vlekken.

Maar nu, 28 jaar later, ziet Marissa er helemaal anders uit. Ze moest 30 verschillende operaties ondergaan om de vreselijke plekken op haar huid te verwijderen, meldt The Daily Mail.

Lees ook  Arrogante advocaat op vliegtuig valt moeder die wil slapen lastig. Haar briljante wraak deed me hardop lachen.

“De geboorteplekken gaan onder de huid, wikkelen zich rond de botten, spieren en weefsel,” vertelde Marissa aan The Daily Mail. “Ze kunnen kankerachtig of precancereus zijn, dus ik heb er zoveel mogelijk verwijderd.”

Als kind werd Marissa gepest voor haar ongewone huid, maar vandaag, als volwassene, heeft de moeder van twee besloten om haar lichaam te tonen en te praten over haar ziekte om het onder de aandacht te brengen, en om andere slachtoffers te tonen dat ze er niet alleen voor staan.

“Als kind, was ik beschaamd over hoe ik er uit zag, en ik droeg altijd een hoge kraag, zelfs in de zomer en tijdens het sporten,” zegt ze. “Maar nu zijn de dingen veranderd.”

Met de tijd en uitgebreide chirurgie, heeft Marissa leren leven met haar lichaam.

Lees ook  Babyeendje valt in slaap in armen van agent nadat hij op de A4 wordt gered

“Ik draag mijn littekens met trots nu, en toon alles. Dit is mijn lichaam en hoe ik werd gemaakt, dus ik apprecieer het. Ik blijf lachen en ben nog steeds mooi,” zegt Marissa. “Ik wil me niet verschuilen achter mijn nevus. Ik wil delen en anderen helpen beseffen dat ze niet bang moeten zijn om hun huid te tonen.”

Vandaag zijn de grootste littekens weg dankzij chirurgie. Marissa is niet bang om haar lichaam te tonen, en is niet langer beschaamd over hoe ze er uit ziet.

Ze heeft misschien nog wel heel wat littekens maar niets houdt haar tegen om het leven te leiden die ze wilt.

Hoe moedig van Marissa om haar verhaal te durven vertellen en de details over haar toestand te delen met de wereld. Help aub dit verhaal te delen om haar sterkte te eren!

Man is stomverbaasd als hond elke dag wegrent – kijkt beter en realiseert zich de hartverscheurende waarheid

Moeder geschokt als tienerdochter zwanger is – maar dan gebeurt dit