in

McDonald’s lanceert aparte Big Mac saus die je bij je menu kunt bestellen

De nieuwste toevoeging aan de familie is niemand minder dan Big Mac Special Sauce, die voor het eerst in aparte bakjes beschikbaar zal zijn voor McDonald’s klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Een beperkt aantal dipspotten is vanaf 12 februari te koop en zal naar verwachting snel worden opgepikt. Wij kunnen alleen maar hopen dat McDonalds de saus ook snel naar Nederland brengt!

De saus wordt geleverd in potten van 50 ml, met een houdbaarheid van zeven dagen – niet dat ze zo lang meegaan, weet ik zeker.

Miguel Barclay staat bekend om zijn ‘One Pound Meals’-serie op Instagram, die vorig jaar een zelfgemaakte Big Mac bevatte.

De 35-jarige zegt dat zijn dubbelganger of de klassieke burger slechts enkele minuten nodig heeft om te maken en smaakt net zo goed, ondanks dat het slechts 92 cent kost.

Lees ook  Hij schoot zijn vriendin dood en verborg haar in de diepvries. Toch is dit de meest geliefde moordenaar

In zijn video zei hij: “De Big Mac is een van mijn favoriete burgers aller tijden. Ik dacht dat ik het zou proberen als een beetje plezier voor mijn volgers.

“Het smaakt geweldig. De openbaring voor mij was het gebruik van 100 procent rundvlees en niet van koper, omdat je een veel beter resultaat krijgt.

“Mensen maken dingen vaak ingewikkeld, vooral chef-koks. Ze hebben het gevoel dat ze veel ingrediënten moeten toevoegen, maar ik geloof in eenvoud.”

Wat betreft de saus? Volgens de website van McDonald’s bevat de speciale saus nogal wat ingrediënten: ‘Sojaolie, Sweet Relish (suiker, maïsstroop met hoge fructose, gedistilleerde azijn, zout, glucosestroop, Xanthaangom, calciumchloride, kruidenextracten), water, ei Eidooiers, gedistilleerde azijn, kruiden, uipoeder, zout, propyleenglycolalginaat, knoflookpoeder, plantaardige eiwitten (gehydrolyseerde maïs, soja en tarwe), suiker, karamelkleur, kurkuma, extracten of paprika, sojalecithine ‘.

Lees ook  Zó zien de onbekende broer en zus van Gerard Joling eruit!

Barclay’s versie smaakt misschien niet precies hetzelfde, maar het is zeker eenvoudiger om jezelf te recreëren, omdat het mayonaise, mosterd en zijn eigen geheime ingrediënt gebruikt: een snufje dragon.

Een woordvoerder van McDonald’s vertelde The Sun: “We vinden het geweldig dat Miguel de Big Mac heeft nagebouwd. We claimen zeker enige eer voor hoe lekker het uiterlijk is.”

Eigenaars willen hun puppy’s niet meer – gooien hun uit auto op drukke weg

Meisje (8) en jongen (8) sterven op tripje met schoolbus in Duitsland