in

Meisje, 13, sterft tijdens de geboorte van haar vaders kind

Een 13-jarig meisje dat vier jaar lang s*ksueel werd m*sbruikt door haar vader stierf tijdens de geboorte van zijn kind, zei de politie in Brazilië.

Schoolmeisje Luana Ketlen stierf op 11 december nadat ze werd opgenomen in het ziekenhuis met ernstige buikpijn, voordat dokters ontdekten dat ze zwanger was.

Artsen besloten om bevalling op te wekken en een babyjongen af te leveren – die het heeft overleefd – voordat ze het meisje naar een gespecialiseerde zorgafdeling brachten. Ze stierf onderweg.

De politie gaf vervolgens een bevelschrift af voor de 36-jarige vader Tome Faba en zei dat ze geloofden dat hij zijn dochter begon te m*sbruiken toen ze negen jaar oud was.

Faba ging op de vlucht voordat hij een week later in de stad Coari werd betrapt.

Hij verscheen voor het eerst op 27 december voor de rechtbank beschuldigd van kindermishandeling en doodslag.

De familie van Faba, die aan de rand van Coari woont, zegt dat ze geen idee hadden van het m*sbruik.

De lichtgebouwde tiener was zeven maanden zwanger toen ze met ernstige pijn naar het regionale ziekenhuis van Coari werd gebracht.

Artsen diagnosticeerden haar met acute bloedarmoede en besloten om arbeid te veroorzaken.

Lees ook  Ze werd zonder armen geboren. Maar dit meisje is een doorzetster en bewijst dat alles mogelijk is als je het echt wil

Ze beviel van een premature babyjongen die op wonderbaarlijke wijze overleefde.

Maar na de bevalling ging de gezondheid van het meisje achteruit en uit de testresultaten bleek dat ze aan meerdere complicaties leed, waaronder levercirrose, water in de longen en lage bloeddruk.

Luana stierf terwijl ze werd overgevlogen naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Manaus, de hoofdstad van de staat Amazonas, ongeveer 363 km verderop.

Tijdens een persconferentie zei José Barradas, politiecommissaris van Coari: ‘De tiener woonde bij haar ouders in een landelijk gebied buiten de stad.

‘Ze realiseerde zich pas twee maanden geleden, toen ze pijn in haar buik begon te voelen, dat ze vijf maanden zwanger was.

‘Luana beweerde dat ze werd bevolen om met haar vader te gaan vissen en naar verluidt door hem was ver kracht terwijl ze daar was.’

Een familielid, die niet wilde worden geïdentificeerd, beschreef de tiener als onschuldig en onvolwassen en zei dat ze zo getraumatiseerd was door het m*sbruik dat ze het geheim hield.

Pas toen haar lichaam begon te veranderen en familieleden achterdochtig werden dat ze zwanger kon zijn, ontdekten ze de waarheid.

Lees ook  Stoet van 25 peperdure Mercedessen aan de kant gezet door politie

Luana werd door een tante overgehaald om te onthullen wie de dader was. Maar toen de moeder van het meisje het nieuws hoorde, weigerde ze te geloven dat haar man de vader was van het kind van zijn dochter.

Chief Barradas beweerde dat Faba dreigde zijn dochter te vermoorden als ze rapporteerde wat er aan de hand was.

Barradas zei: ‘Gezinsleden probeerden in te grijpen en het kind te beschermen door sociale voorzieningen te waarschuwen.

‘Ze meldden het m*sbruik bij de politie en er werd een bevel uitgevaardigd voor de arrestatie van Tomé, maar voordat het kon worden uitgevoerd verslechterde de gezondheid van Luana en stierf ze kort na de bevalling’.

Het incident veroorzaakte verontwaardiging in de gemeenschap met veel protestanten buiten de rechtbank tijdens het verschijnen van de verdachte.

Sociale diensten moeten nog bepalen of familieleden de voogdij over de pasgeboren jongen zullen krijgen.

Ondertussen onthulde de politie de premature ‘babyjongen en doet het uitzonderlijk goed’ en gedijt hij in de neo-geboorte-eenheid van het ziekenhuis, na zijn traumatische geboorte.

Volgens artsen is hij ‘sterk en ademt hij al zonder ventilator’.

15+ beroemde vrouwen die op een natuurlijke wijze alleen maar mooier zijn geworden

Stiefvader propt baby in rugzak en gaat werken: vijf uur later is ze dood