in

Meisje met Downsyndroom is vastbesloten om de dokters hun ongelijk te bewijzen – en aanvaardt geen “nee” als antwoord.

Bij de geboorte van Chelsea Werner uit Danville, California, werd bij haar de diagnose van het syndroom van Down vastgesteld. De dokters vertelden de ouders dat haar spierweefsel niet zoals bij andere kinderen zou ontwikkelen. Om deze gevolgen te bestrijden, schreven haar ouders Chelsea op vierjarige leeftijd in voor gymnasiumlessen. Ze was meteen gepassioneerd over turnen.

Aanvankelijk was ze niet in staat om de basisoefeningen uit te voeren zoals de andere kinderen omdat het haar aan kracht ontbeerde.

“Aanvankelijk had ze het erg moeilijk”, zegt Dawn Pombo, de turncoach van Chelsea. “Ze was erg enthousiast, maar fysiek kon ze nauwelijks op de evenwichtsbalk wandelen zonder te vallen.”

“Het voornaamste obstakel was kracht. Ze had niet voldoende spierweefsel”, zei Pombo.

Pombo liet echter nooit toe dat iemand Chelsea vertelde dat ze iets niet kon. Ze overtuigde de ouders van Chelsea dat het meisje zich wat meer moest pushen.

Lees ook  Zeven maanden oude baby besmet met coronavirus

“Ik zei haar ouders: ‘Ik ga haar een achterwaartse handstand leren’”, legde Pombo uit. “En zei hadden zoiets van: ‘Oh, geen sprake van. Ben je gek?’ Nee, ik denk dat ze het kan.”

Toen het Special Olympics comité van California hun gymnasiumprogramma lieten vallen, kreeg Chelsea een nieuwe klap te verwerken. Zo bleven de ouders zonder financiële middelen om hun dochter verder te laten turnen, maar daarop creëerden ze een non-profit om haar trainingen en reizen te kunnen betalen.

Ze bleef hard oefenen en aan competities deelnemen. Chelsea was tevreden totdat ze besefte wat het betekende om laatste te eindigen.

Ze wilde geen nee als antwoord aanvaarden, en daarna begon er een nieuw vuur in Chelsea aan te wakkeren. Ze wilde niet gewoon deelnemen, ze wilde winnen!

Lees ook  Mariska werd geboren met gigantische vlekken overal op haar lichaam – 28 jaar later kunnen de dokters haar niet eens herkennen

Pombo leerde Chelsea dat als ze een medaille naar huis wilde nemen dat ze daarvoor moest werken. En werken dat deed ze. De twee zouden 16 uur per week trainen en Pombo zei dat ze even hard was voor Chelsea als elke andere gymcoach.

Sindsdien won Chelsea vier nationale kampioenschappen en het International Down Syndrome World Championship.

Het verhaal van Chelsea bewijst dat alles mogelijk is als je er je zinnen maar op zet. Niets is eenvoudig, maar als je hongerig genoeg bent, ligt de wereld aan je voeten. Zoals Chelsea zelf zei: “Ik voel me een ster.”

DEEL het inspirerende verhaal van deze jongedame met iedereen die je kent!

Enkele dagen na de bevalling moesten de 4 ledematen van deze kersverse moeder geamputeerd worden. Nu klaagt ze het ziekenhuis aan.

Dit jongetje, laat deze foto aan zijn moeder zien. Wat hij er vervolgens over verteld is onverklaarbaar…