in

Meisje met epilepsie staat dicht bij genezing “nadat ze 3.000 avocado’s at.”

Een familie beweert dat ze de epilepsie van hun dochter bijna genezen hebben nadat ze haar duizenden avocado’s voederden. Leafy Liu (5) lijdt aan een zware aandoening waardoor ze tot 60 epilepsieaanvallen per dag had. Nadat de klassieke geneeskundige niets kon doen, wendden haar ouders zich vier jaar geleden tot een dieet van ultrahoge vetten en lage koolhydraten. Ze eet minstens twee avocado’s per dag – wat betekent dat ze zo’n 3.000 vruchten at.

Ouders Claire en Justin uit Loughborough, Leicestershire, gaven 1.300 euro uit aan haar dieet – maar nu heeft Leafy nog amper vier epilepsieaanvallen per jaar.

Claire, een voedingsadviseur, zei: “Tot de leeftijd van zes maanden was Leafy een gewone baby. Maar dan kreeg ze haar eerste aanval, en alles veranderde. Het duurde ongeveer 25 minuten en het was echt angstaanjagend. We hoopten beiden dat ze het zou ontgroeien, want het is niet ongebruikelijk dat baby’s epilepsieaanvallen hebben.”

Lees ook  Vrouw verhuurt haar huis aan een vrouw voor babyshower maar toen gebeurde dit:

“Maar drie weken later had ze haar tweede aanval, en zo bleef het – om de 21 dagen zou ze een nieuwe aanval krijgen.”

“Toen ze er eentje had, reageerde ze niet meer en keek me niet meer aan. Haar gezicht fixeerde zich in een richting, en ze begon te trillen.”

“Het was erg uitputtend voor haar – elke keer ze er eentje had, zou ze nadien vier uur slapen. Maar geleidelijk aan werd het erger, en de frequentie verhoogde. Sommigen waren kort, maar anderen duurden tot anderhalf uur.”

Ze verhuisden naar Perth, Australië, waar Justin afkomstig van is, in de hoop dat het warme klimaat de symptomen zou verzachten. Maar enkele minuten na aankomst in Australië, moest Leafy met een zware aanval naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Claire zei: “We konden niet slapen, we bleven wakker en maakten ons zorgen over het leven dat ze zou leiden. De hele situatie was helemaal uit de hand gelopen. Haar langste aanval was 45 minuten lang, en kort daarna kreeg ze de diagnose van epilepsie, wat we al gevreesd hadden.”

Lees ook  Japanse 'Twittermoordenaar' geeft toe: Ik lokte en vermoordde acht suïcidale vrouwen

“We waren tegen anti-epilepsiemedicijnen omdat we bang waren van de neveneffecten.” Dan ontdekte het koppel het ketogeen dieet dat vetten verbrandt in plaats van koolhydraten. Justin zei: “We gaven het een kans en waren verbluft over de gevolgen. Het is een wonder.”

“Ze voelde zich gezond, gelukkig, gezonder, meer ontspannen, alles wat je wenst voor een klein meisje. De avocado sloeg meteen aan en ze hield ervan. Samen met zalm is het wellicht haar lievelingseten. Het is geweldig. Als ik zie wat sommige kinderen eten, denk ik dat dit zoveel gezonder is.”

“Ik had dit nooit durven dromen. Het veranderde ons leven ten goede.”

Laatste, tragische bericht van meisje aan haar mama “voordat ze zich van het leven beroofde.”

Vader van drie dochters pakt ver-krachter aan in rechtszaal