in

Meisje met zeldzame hersentumor geneest onverklaarbaar – artsen staan verbluft

Erachter komen dat je kanker hebt, is een verwoestend moment in iemands leven, vooral als je nog heel jong bent. Gelukkig maakt de geneeskunde grote vorderingen, over een tijd zal kanker hopelijk makkelijk geneesbaar zijn.

Het verhaal van Roxli Doss uit Texas is werkelijk ongelooflijk.

Het meisje voelde zich constant moe en had veel hoofdpijn. Toen werd afgelopen jaar juni een zeldzame, zeer agressieve en erg moeilijk behandelbare tumor in haar hersenstam gevonden. Roxli was pas elf jaar jong. Het was een verschrikkelijk moment voor het hele gezin.

Lees ook  Jongen (2) stikt in geparkeerde schoolbus in Thailand, nadat chauffeur hem vergat

Deze tumor beïnvloedt de lichaamsfuncties van de patiënt en maakt ademen, eten en bewegen erg moeilijk, aldus The Daily Mail.

Haar toekomst leek niet rooskleurig en artsen gaven haar minder dan een jaar te leven.

Het meisje onderging moedig zes dagen in de week, gedurende zes weken, radiotherapie. Iedereen was er echter van overtuigd dat Roxli in geleende tijd leefde. Maar, als een wonder, begon het meisje zich na verloop van tijd veel beter te voelen.

Lees ook  Koppel geniet van hun pasgeboren tweeling, dan komt dokter binnen en zegt: “Het spijt me”

Een MRI liet toen iets ongelooflijks zien: de tumor bleek volledig verdwenen te zijn! Artsen stonden verbluft; zoiets was nog nooit eerder vertoont.

Volgens The Daily Mail is haar geval uniek. Ze zal verdere behandelingen ondergaan om te voorkomen dat de kanker terugkeert, maar vooralsnog is er geen medische verklaring voor wat er is gebeurd.

Soms gebeuren wonderen als we ze het minst verwachten! We zijn ontzettend blij dat Roxli volledig is hersteld!

Lisa van Ex On The Beach heeft groot nieuws

Tragische update over baby gevonden in vuilniszak met maden in hoofdwonde.