in

Meisje van 5 dat coronavirus heeft verslagen, vecht voor haar leven met ziekte van Kawasaki

Enkele weken nadat een vijfjarig meisje het coronavirus had verslagen, vecht ze voor haar leven in het ziekenhuis. Dat meldt New York Post.

De vader van het meisje, Pier Roberts, zegt dat zijn dochter Scarlett op de intensieve zorgen ligt nadat ze de ziekte van Kawasaki had opgelopen.

Dokters gaven het meisje slechts 20% overlevingskans, aldus Daily Mirror. De ziekte van Kawasaki kwam in de aandacht doordat het een reactie zou veroorzaken tegen het coronavirus, vooral bij kinderen.

Scarlett had eerder COVID-19 opgelopen op school, voor het begin van de quarantaine. Haar geval was mild, en zes weken voor haar organen uitvielen, werd ze “gezond en wel” verklaard.

Lees ook  Raymond van Barneveld deelt heftige reden waarom hij wilde stoppen.

Scarletts groottante, June, deelde een foto van de 5-jarige aan een ventilator.

“Dit is mijn vijfjarige nichtje. Ze was kerngezond tot ze vijf weken geleden een milde vorm van COVID-19 opliep, waarvan ze herstelde,” ze op Twitter.

“Ze bevindt zich nu op de intensieve zorgen met de ziekte van Kawasaki. Ze ligt niet meer aan de ventilator, maar heeft wel hartproblemen ontwikkeld.”

Lees ook  Vrouw (84) verliest man en komt enkele dagen later om door brand

In een update schreven ze het volgende:

“Ze moest naar het ziekenhuis voor een tweede controle. Haar hart doet rare dingen momenteel. Haar moeder zegt dat het een routine-procedure is en dat de volgende dagen gemakkelijker zouden moeten zijn.”

Mijn gedachten gaan uit naar Scarlett. Ik kan me alleen maar de zorgen en pijn inbeelden dat haar familie moest gevoeld hebben.

Deel dit artikel om je steun te betuigen aan Scarlett, en om mensen eraan te herinneren dat dit virus ernstig is.

Nederland moet tweede golf van coronavirus verwachten: “Het is nu niet het moment om alles te versoepelen”

Kinderruzie loopt uit de hand, minderjarige haalt thuis mes op