in

Ryan wilde zo graag een sixpack – Met sneetjes in je buik een sixpack creëren

Het is hét schoonheidsideaal voor veel mannen: een wasbordje. Maar als je dat niet van nature hebt, of weinig zin hebt om te trainen, is er een alternatief: de ‘daddy make-over’. Door middel van liposuctie wordt een sixpack nagemaakt.

Ryan, de man van YouTuber Laura Ponticorvo, is naar Turkije geweest voor een zogenoemde daddy make-over.

“Ik had van die hangtietjes, zwembandjes en een buikje”, vertelt hij aan EditieNL. “Ik dacht: hoe kom ik daar het snelst vanaf?”

Lees ook  Pasgeboren meisje stopt niet met lachen – dagen later blijkt haar lach een waarschuwingssignaal te zijn

Op het internet vond hij een kliniek in Turkije waarbij ze kleine littekentjes maken op het spierweefsel, waardoor het daarna moet lijken alsof je buikspieren hebt.

‘Je beschadigt het weefsel’
Cosmetisch dermatoloog Loek Habbema waarschuwt voor dit soort ingrepen. “Het moet niet de gewoonste zaak van de wereld worden. Je beschadigt het weefsel, waarin de littekens worden gemaakt, bewust.”

Wat dit op de lange termijn met je lichaam doet, dat weten de artsen niet. “Het zou best kunnen dat er zich over een paar jaar vet ophoopt tussen de gecreëerde sixpack. Daarom moet je echt oppassen met deze behandeling.”

Lees ook  Is het nu spierpijn of andere pijn? Zo weet je het verschil

3 maanden in een korset
Hoe de sixpack van Ryan eruit ziet, dat weet hij nog niet. De komende maanden zit hij in een soort korset, om alles mooi te laten helen.

En over de mogelijk schadelijke gevolgen zit hij vooralsnog niet in. “Dat zie ik dan wel. Nu vond ik het een goed idee en een interessante ingreep.”

Visser in Weert gebruikt levende goudvissen als aas

Nederlands slachtoffer (54) Sri Lanka laat man en kinderen na