in

Meteen toen ze hun pasgeborene zagen, wisten ze dat er iets niet in orde was

Baby Hermlata is een heel speciaal meisje. Ze werd geboren met een extreem zeldzame aandoening dat haar leven bedreigt met elke hartslag. Dat komt omdat haar hartje zich aan de buitenkant van haar borst bevindt.

Ze lijdt aan ectopia cordis, een zeldzame genetische afwijking die 8 op 1.000.000 baby’s treft. In plaats van dat het hart beschermd wordt door botten, zoals dat bij iedereen het geval is, klopt het hartje buiten het lichaam en is gewoon zichtbaar door een dun laagje huid.

Lees ook  Katja Schuurman woedend na officiële waarschuwing

Deze aandoening is vrijwel altijd dodelijk voor kinderen, en haar ouders waren verwoest toen ze hun baby voor de eerste keer zagen.

“We brachten haar naar een provinciaal ziekenhuis, maar de dokters zeiden ons dat ze haar daar niet zouden kunnen behandelen en dat de behandeling hoe dan ook heel erg duur zou zijn.”, zei Arvind Patel, de vader van het meisje.

De familie komt in aanmerking voor medische bijstand vanwege de Indische overheid en baby Hermlata zal in New Delhi behandeld worden.

Lees ook  Geen chemo, wel kankervrij: Happy (75) gered door nieuwe behandeling

Ondanks de zeldzaamheid van de aandoening is er toch reden voor optimisme.

In de VS herstelt een baby die met dezelfde aandoening werd geboren nadat een reeks operaties werden uitgevoerd om zijn hart te beschermen. Een vierjarige uit Texas en een zevenjarige uit Florida overleefden beiden eveneens zonder een operatie en leiden een relatief normaal leven.

Hopelijk wordt ook Hermlata een succesverhaal.

DEEL dit verhaal met je vrienden!

Stervende moeder heeft nog maar 2 weken te leven. Dan schokt ze haar artsen als blijkt dat haar kanker op wonderbaarlijke wijze is verdwenen

Moeder met 10 kinderen van 5 verschillende mannen wil 50 kleinkinderen hebben, zodat ze een hogere uitkering kan krijgen