in

Michael P had relatie met begeleidster: Kon makkelijk naar buiten

Hoofdverdachte Michael P. had in de psychiatrische inrichting in Den Dolder een relatie met zijn begeleidster. Dat meldt De Telegraaf. Hierdoor kon de verdachte achter de verdwijning van de vijfentwintigjarige Anne Faber kon de kliniek met gemak in en uitlopen.

Michael P. werd in 2010 veroordeeld voor de verkr*chting twee vrouwen. In de psychiatrische kliniek in Den Dolder moest hij worden voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Michael was slim en knoopte een relatie aan met een begeleidster. Zo kan hij makkelijk doen wat hij wilde. Ook bezwangerde hij een andere patiënte. De man die was veroordeeld tot een celstraf van elf jaar, kon al dit voorjaar zonder begeleiding naar buiten. Hoewel hij door de rechter werd gezien als levensgevaarlijk, had Michael P. in Den Dolder alleen een meldingsplicht.

Lees ook  Katja Schuurman in verwachting van meisje

‘Niet de leiding of de behandelaars vertellen wat er gebeurt, maar de bewoners van de inrichting.’ Dat zegt een oud-patiënt uit de kliniek in Den Dolder tegen De Telegraaf. ‘We moesten van de behandelaars kijken naar suffe voorlichtingsfilms uit de jaren tachtig. Dan zeiden we: we gaan naar buiten. Onze begeleiders wilden ons tegenhouden. Maar we gingen gewoon naar de coffeeshop en kwamen knetterstoned terug. Alles kon er.’ Dat Michael P. zonder begeleiding naar buiten kon, verbaast hem niet: ‘Als je maar een beetje goed gedrag vertoont, mag je al naar buiten.’

Lees ook  Is John de Mol overleden?

Er is een petitie aangemaakt voor Anne Faber !
Mensen die gerechtigheid willen kunnen de pagina liken !

Nieuwe informatie ! Lichaam Anne Faber vermoedelijk verborgen in Zeewolde !

LICHAAM ANNE FABER GEVONDEN IN ZEEWOLDE