in

Mike J. de moordenaar van het ‘meisje van Nulde’, gaat zelfstandig wonen

Mike J., de veroordeelde stiefvader van het ‘meisje van Nulde’, gaat zelfstandig wonen. De nabestaanden reageren geschokt en noemen de beslissing “onnavolgbaar”. De man die momenteel in een tbs-kliniek zit, mag binnenkort buiten de beveiligde zone van de kliniek beschermd gaan wonen met begeleiding van afstand.

Zelfstandig wonen is voor tbs’ers de stap na onbegeleid verlof en de stap voor proefverlof. J. is al honderden keren op onbegeleid verlof geweest.

Lees ook  Vrouw met terminale kanker scheidt van echtgenoot voor beter s*ksleven voor ze sterft

Verlenging tbs-behandeling

Afgelopen december nog verloor J. een rechtszaak over de verlenging van zijn tbs-behandeling. Hij was in beroep gegaan tegen de verlenging met twee jaar omdat hij meent klaar te zijn voor een voorwaardelijke beëindiging van de maatregel, maar verloor die zaak. Advocaat Sébas Diekstra reageert desgevraagd namens de nabestaanden: “Voor cliënten is het onnavolgbaar dat er tijdens het hoger beroep nog altijd sprake bleek van een veel te hoog recidiverisico, maar de veroordeelde desalniettemin buiten de kliniek mag verblijven.’’

Lees ook  Dit is hoe lang een spin kan overleven in een stofzuiger en je zult het niet leuk vinden.

Mike J. werd tot twaalf jaar cel en tbs veroordeeld voor de gewelddadige dood van kleuter Rowena Rikkers in 2001. De dochter van zijn vriendin kwam door stelselmatige mishandeling om het leven en haar lichaamsdelen werden teruggevonden bij onder meer Hoek van Holland en Strand Nulde. Ook haar moeder werd veroordeeld.

Bizar: naast onze vrienden op Facebook zijn er ook mensen die ons ‘stiekem’ volgen. Zó kom je hier achter!

Olcay Gulsen doet een schokkende onthulling over haar jeugd