in

MMA-vechter loopt bizarre gebroken neus op maar blijft doorvechten

Een gebroken neus is in een Mixed Martial Art-gevecht geen uitzondering, maar de breuk die UFC-weltergewicht Mike Perry afgelopen nacht opliep is wel heel bizar. De kniestoot van tegenstander Vincente Luque was zo hard dat de neus van Perry helemaal verschoof.

Het gebeurde in de tweede ronde van het gevecht, toen Luque door de verdediging van Perry brak met een vliegende knie. Hij raakte vol de neus van de Amerikaan.

Lees ook  Dinsdag komt er zeer waarschijnlijk weer een corona-persconferentie en dit gaan ze aankondigen

Mixed martial arts (MMA) is een vechtsport in een kooi waarin verschillende vechtkunsten worden gecombineerd. Het gaat om worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu. MMA-gevechten staan in Nederland ook bekend als freefights of koogevechten.

Verwoest uiterlijk
De gebroken neus was voor Perry geen reden om het gevecht te stoppen. Ook de scheidsrechter maakte geen einde aan de partij. Perry vocht het hele gevecht uit. Sterker nog, in de ronden daarna maakte hij het tegenstander Luque nog erg moeilijk.

Lees ook  Coronagekkies slaan op elkaar in om toiletpapier bij de Aldi!

Na afloop van de wedstrijd bleek de jury verdeeld over wie had gewonnen. Perry trok uiteindelijk aan het kortste eind en verloor het gevecht. Ondanks zijn verwoeste uiterlijk was hij nog heel erg dichtbij de winst geweest.

Dakloze Harry wordt piepjonge miljonair: ‘Ik sliep onder een brug, maar durfde niet om hulp te vragen’

Jannie Miedema uit Ermelo is vermist en voor het laatst gezien in Harderwijk