in

Model wordt bedreigd omdat ze haar benen weigert te scheren: “ik krijg bedreigingen dat ik ver-kracht moet worden”

“Ik ben blank, ben gezond, alleen dat beetje beenhaar is niet conform de normen”

Adidas vroeg ‘de helden van morgen’ om hun popualire Superstar-sneakers te promoten. Het sportmerk vroeg ook model, fotografe en feministe Arvida Bryström. Ze wil dat het begrip ‘schoonheid’ anders wordt gedefineerd. Ze krijgt nu bedreigingen, omdat ze dat probeert te bereiken.

Haar Youtube-filmpje heeft enorm veel negatieve reacties gekregen en Arvida deelde deze in een Instagram-post.

Vrouwelijkheid
“Onze cultuur legt op wat vrouwelijkheid betekent, terwijl ik vind dat iedereen vrouwelijk kan zijn of vrouwelijke dingen kan doen. De maatschappij is daar gewoon bang voor”, vertelt Arvida in het promotiefilmpje van Adidas. Ze weigert haar benen te scheren, omdat ze vindt dat iedereen daar zelf een keuze in kan maken.

Lees ook  Stoet van 25 peperdure Mercedessen aan de kant gezet door politie

Via sociale media krijgt ze veel opmerkingen. Onder andere ‘scheer je benen’, ‘zo vies’ en ‘ik koop nu geen Adidas meer’ zijn opmerkingen die veel gezien worden. Helaas voor Arvida gingen sommige reacties veel verder dan enkel een gemene opmerking onder het filmpje. Ze krijgt haatmails en dreigmails van mensen die zeggen dat ze haar willen ver-krachten.

Dreigmails
Gelukkig zijn er ook mensen die haar steunen en daar haalt ze kracht uit. Onder een Instagram post schrijft ze: “Ik kreeg heel wat commentaar op mijn foto voor de Superstar-campagne van Adidas. Ik ben blank, ben gezond, alleen dat beetje beenhaar is niet conform de normen. En daarvoor kreeg ik letterlijk bedreigingen dat ik verkracht zou worden. Ik kan me zelfs niet inbeelden hoe het moet voelen om zonder al die privileges te moeten leven in de wereld. Veel liefde voor iedereen, en probeer te onthouden dat niet iedereen dezelfde ervaringen heeft als mens. Bedankt ook voor alle liefde, want ik kreeg ook veel liefdevolle berichten!”

Lees ook  Even meekijken: Geneviève Fox neemt nóg een maatje meer en gaat naar 800cc!

Last van brandend maagzuur? Dan moet je deze voedingsmiddelen vermijden!

Dit bruidspaar kon écht niet wachten tot hun huwelijksnacht