in

Moeder (28) heeft dubbele borstamputatie en chemo – dan blijkt dat ze nooit borstkanker heeft gehad

De 28-jarige Sarah Boyle uit Stoke-on-Trent kreeg in 2016 verwoestend nieuws te horen. De moeder van twee werd verteld dat ze borstkanker had.

Omdat ze problemen had met de borstvoeding van haar zoontje Teddy, ging Sarah eind 2016 naar de dokter, aldus de BBC.

Na een biopsie en een scan werd haar verteld dat ze een agressieve vorm van borstkanker had. Om uitzaaien te voorkomen onderging Sarah chemotherapie en een dubbele borstamputatie, waarop een borstreconstructie volgde.

Lees ook  Echtgenoot legt uit waarom zijn vrouw haar hand in zijn overhemd steekt, laat internet in tranen achter

Pas maanden later, in 2017, kreeg ze te horen dat ze helemaal geen kanker had, volgens The Sun.

“Het was verschrikkelijk om te horen dat ik kanker had, maar om daarna alle behandelingen en operaties door te gaan, om daarna te horen dat het onnodig was, was traumatiserend,” vertelde Sarah aan de BBC.

De behandeling betekende dat ze haar tweede zoontje, Louis, die nu zeven maanden oud is, geen borstvoeding kon geven. Ook is ze bang voor eventuele complicaties, waaronder “echt kanker krijgen.”

Lees ook  Mooi meisje met kanker neemt beslissing om haar lange haren te laten knippen. Nieuwe look laat haar onherkenbaar achter.

Het ziekenhuis heeft hun excuses aangeboden en aangegeven dat de misdiagnose een “menselijke fout” was, hoewel alle kankerdiagnoses door een tweede specialist worden bekeken.

Sarah heeft een advocaat in de arm genomen om uit te zoeken hoe dit allemaal plaats heeft kunnen vinden.

Samantha de Jong vecht voor haar leven

2 Nederlanders omgekomen tijdens vakantie in Turkije