in

Moeder bevalt van baby van wie ze wist dat ze zou sterven om organen aan andere kinderen te doneren.

Een moeder beviel van een baby van wie ze wist dat ze enkele dagen later zou overlijden, alleen maar om haar organen aan andere zieke kinderen te kunnen doneren.

Krysta Davis (23) en Derek Lovett (26) uit Cleveland in Tennessee wilden dat hun dochter Rylei Arcadia geboren zou worden ondanks de diagnose van anencefalie, een geboorteafwijking waardoor vitale organen zich niet verder ontwikkelen.

Het koppel kreeg het slechte nieuws toen Krysta 18 weken zwanger was en kreeg de optie om de bevalling meteen in te leiden of om de zwangerschap verder te zetten.

Rylei zou ofwel overlijden in de baarmoeder of enkele dagen na de geboorte overlijden moest ze de zwangerschap al overleven.

Davis en Lovett verwelkomden Rylei op kerstavond. Het kleine meisje overleefde een week totdat ze op oudejaarsavond overleed in de armen van haar ouders.

Lees ook  Man die geslachtsdeel toonde in trein meldt zich niet, politie zet hem nu te kijk

Hoewel ze geen kans op leven had, hielp ze twee andere baby’s overleven nadat haar hart en longen gedoneerd werden

Davis lichtte haar beslissing toe: “Haar uitdragen zou betekenen dat we de optie hadden om haar organen te doneren zodat andere moeders hun baby’s mee naar huis zouden kunnen nemen.

Dat gaf voor ons de doorslag. De hele zwangerschap kwam onze kracht van haar, het was erg positief en we deden alles wat de meeste ouders doen.”

“Ik had negen maanden om haar te dragen en verliefd op haar te worden, maar dat was niets vergeleken met het gevoel om haar te kunnen vasthouden. Ik kon niets fout aan haar zien toen ze geboren werd. Ik was verliefd”, ging de vrouw verder.

Lees ook  Coronavirus treft ook Willem Alexander en Maxima op reis in Indonesië

Fotografe Clarissa Tilley legde het korte leven van het meisje vast op foto. Haar favoriete foto’s zijn die waarop een tot tranen toe geroerde Krysta haar dochtertje voor de eerste keer ziet en dan de laatste keer alvorens de verpleegster haar aan de monitor legde.

Bijkomend legde fotograaf Autumn Cleek de laatste momenten van Rylei vast om de tijd van het koppel met hun kind te vereeuwigen.

Wat vind jij van de beslissing van deze moeder? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met iedereen die je kent!

Bekroonde Franse auteur: vrouwen van 50 zijn „simpelweg te oud” en „onzichtbaar”

Viespeuk swaffelt vrouw op begraafplaats in den haag terwijl kinderen toekijken.