in

Moeder die baby de borst geeft, spuit melk op vrouw die vraagt of ze het ergens anders kan doen.

Een Britse moeder had een erg strijdbare en heftige reactie nadat ze bekritiseerd werd omdat ze haar baby in het openbaar borstvoeding gaf.

De anonieme vrouw zegt dat dat de moeder haar besproeide met moedermelk nadat ze haar gevraagd had om weg te gaan.

De verontwaardigde vrouw deed het relaas op de Facebookpagina Dartford Gossip. Ze schreef: “Aan de vrouw in Dartford park die het nodig vond om haar baby de borst te geven, terwijl mijn kind een gemakkelijk afleidbare man in de buurt zaten.

Ik vind dat het ongepast was om zo te reageren, gewoon omdat ik je vroeg om wat meer privacy op te zoeken, me zeggen dat ik moest opzouten en me besproeien met je moedermelk was zeer ongepast.”

Lees ook  Schoonheidskoningin heeft gênant probleempje tijdens missverkiezing maar trekt zich daar niets van aan

De misnoegde vrouw voegde er nog aan toe: “Ik hoop dat je je schaamt!” Het bericht van de vrouw werd op felle kritiek onthaald.

Heel wat mensen vonden dat het besproeien met moedermelk een beetje over de schreef was, maar waren van mening dat de vrouw gewoon het recht had om haar baby te voeden waar ze maar wilde.

Een persoon reageerde: “Die vrouw voedde haar kind en jij ging je ermee bemoeien, niet omgekeerd.”

Nog een andere reactie leest: “Gewoonweg schandalig, jij zou jezelf moeten schamen … als je er niet tegen kan, kijk dan een andere kant op.”

En ook de glurende echtgenoot moest het ontgelden. Een vrouw schreef: “Je bent alleen maar boos omdat jouw man naar de borstvoedende vrouw loerde, in plaats van respect te tonen. Dat is ziekelijk.”

Lees ook  Pikante Yolanthe in pyjama bakt cake

Volgens National Health Services heeft de vrouw die de moeder vroeg om ergens naders naartoe te gaan ongelijk, los van de vraag of haar reactie al of niet gepast was.

Vrouwen zouden zich nooit ongemakkelijk mogen voelen wanneer ze borstvoeding geven in het openbaar, klinkt het.

Bovendien is het in het Verenigd Koninkrijk illegaal om een borstvoedende vrouw te vragen om een publieke ruimte te verlaten.

In Nederland is borstvoeding in het openbaar gewoon toegelaten, al mogen winkels en restaurants wel hun eigen beleid bepalen.

Wat vind jij van de reactie van deze borstvoedende vrouw? Laat van je horen in de reacties!

Bruid wil 3-jarig kind niet op bruiloft: ’Ik trouw hém, niet dat gedrocht’

NEE! Deze zangeres zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurosongfestival!