in

Moeder doet een oproep aan de wereld nadat 11-jarige dochter overlijdt na het eten van tandpasta

Een moeder treurt om de dood van haar dochter nadat de 11-jarige is overleden aan een allergische reactie van een onwaarschijnlijke bron: tandpasta.

Monique Altamirano, de moeder van het overleden kind, waarschuwt nu dat andere ouders verzorgers kunnen waarschuwen voor de verborgen gevaren van speciale producten, zoals die van haar dochter, Denise Saldate, werd aanbevolen.

De moeder was altijd heel voorzichtig met het grondig controleren van ingrediëntenlijsten voor zuivelingrediënten: haar dochter had een ernstige allergie voor zuivelproducten die haar tot anafylaxie kon brengen.

Hoewel Monique ijverig was met voedselproducten, dacht ze er niet aan om de nieuwe tandpasta van haar dochter te controleren.

De tandpasta, MI Paste One, werd aanbevolen om Denise te helpen haar tandglazuur te versterken. Monique had nooit gedacht dat er zuivelproducten in tandpasta kunnen zitten, en merkte de waarschuwing op het etiket niet op dat de medicinale tandpasta Recaldent bevat, dat volgens People wordt genomen uit een eiwit dat in koemelk wordt aangetroffen.

Lees ook  Slecht nieuws voor Boer Geert

De moeder vertelt over de gruwelijke scène: zodra haar dochter haar tanden begon te poetsen met haar nieuwe speciale tandpasta, verloor ze het vermogen om te ademen.

Monique vertelde Allergic Living,

“Ze zei:” Ik denk dat ze een allergische reactie op de tandpasta had “en haar lippen waren al blauw,” zegt Monique.

“Ik pakte haar op en legde haar op mijn bed. Ik rende naar de woonkamer, zei tegen mijn dochter – “Bel 911!”. Ik pakte de EpiPen. “Ze gaf het toe en gaf ook Denise haar astma-inhalator.

“Ze zei:” Mama, ik kan niet ademen. “Ik zei:” Ik hou van je, ja, je kunt … ”

Naar verluidt gaf de moeder haar dochter borstcompressies, maar Denise overleed twee dagen later aan de allergische reactie.

Lees ook  Schipper haalt met visnetten een lugubere vangst binnen


Nu heeft de moeder een waarschuwing voor alle ouders die ze schreef als onderdeel van de eulogie van haar dochter:

Haar familie smeekt degenen die zich ervan bewust zijn om hun kennis te delen en om degenen die niet bekend zijn met anafylaxie te informeren over de ernst van deze aandoening.

Ze hopen dat bij het delen van haar verhaal, families, verzorgers, schoolpersoneel en mensen in het algemeen deze aandoening serieuzer nemen en dat alle items worden gecontroleerd op ingrediënten, zelfs die die misschien niet relevant lijken.

Aan Allergic Living voegde ze eraan toe:

Lees alles. Voel je niet comfortabel, alleen omdat je het al enkele jaren beheert. Je kunt je niet op je gemak voelen of je schamen of bang zijn om te vragen en ervoor zorgen dat de ingrediënten in orde zijn. Wees die pleitbezorger voor je kind.

Getest: Touwtjespringen met een sport-bh en een normale

Chinese arts die waarschuwde voor corona bezwijkt aan virus