in

Moeder en zoon in elkaar geslagen bij bezorgen maaltijd op Moederdag

Moederdag eindigde voor Nancy van Oijen (49) en haar zoon Wesley (20) in het ziekenhuis. Ze werden in elkaar geslagen door twee mannen toen ze even een bestelling voor hun snackbar Family wegbrachten in het Zoetermeerse Oosterheem.

De week begon nog zo mooi voor de Haagse familie Van Oijen. Hun bekende snackbar aan het Zoetermeerse Stadhuisplein kreeg in deze coronatijd wat broodnodige omzet door het openen van een heuse drive-in aan het Theaterplein. Wethouder Robin Paalvast kwam hem openen.

Behalve afhalen in de drive-in bezorgt Family ook, en juist tijdens dat bezorgen ging het gisteravond helemaal fout. ,,Ik sprong even bij omdat het deze Moederdag zo druk was in de zaak.

Samen met mijn zoon reed ik de laatste bestellingen naar klanten in Oosterheem. Ter hoogte van de Driebruggenstraat scheurde een auto keihard de hoek om en kwam daarbij op onze weghelft terecht.

Ik remde keihard en kon zo een botsing voorkomen. Van schrik drukte ik op de toeter. Ik dacht: jeetje, dit is een woonwijk, rij wat rustiger”, vertelt moeder Nancy van Oijen.

”Ik hoorde mijn zoon roepen: ‘M’n moeder, dat is m’n moeder joh’. Terwijl ik dacht: blijf van mijn kind af!”
– Nancy van Oijen

Motorkap
Ze nam nauwelijks de tijd om te bekomen van de schrik en reed door naar de klant. Bij het bewuste adres stapte zoon Wesley (20) snel met de bestelling uit.

Lees ook  Man wurgt vrouw thuis met ketting: Buren horen alles, maar grijpen niet in!

Tot Nancy’s grote schrik viel een onbekende man hem buiten direct aan. ,,De bestuurder van die auto is ons gevolgd en heeft een vriend ingeseind.

Mijn zoon werd meteen gegrepen en daarna werd ik door een andere man die kwam aanlopen vol op mijn oog geslagen.

Ik hoorde mijn zoon roepen: ‘M’n moeder, dat is m’n moeder joh’. Terwijl ik dacht: blijf van mijn kind af!”

,,Die man was boos. Ik had niet mogen toeteren, zo kwam het over. Ik kreeg straf, zeg maar. Mijn zoon werd wild geslagen en geschopt op de motorkap. Ik was doodsbenauwd. Ze slaan het leven uit mijn zoon, dacht ik.”

Sneller
Na een korte worsteling gingen de mannen ervandoor. ,,Ik wilde iemand bellen maar een man sloeg de telefoon uit mijn hand.

Daarna was ik toch sneller dan hij met het oprapen van de telefoon. Toen stapten ze snel in en reden ze met piepende banden weg. Ondertussen kon mijn zoon de politie bellen en het kenteken doorgeven.”

Bijkomen van alle consternatie was er niet bij, want Wesley wilde niet dat de belagers ontkwamen. ,,Ga er achteraan!’, riep hij”, vertelt moeder Nancy.

,,Ik zat vol adrenaline en ik was zó woedend dat we gelijk achter ze aan zijn gereden. Bij de eerste zijstraat kwamen we politie tegen en die hebben we verteld wat er was gebeurd. Zij zijn er daarna achteraan gegaan.”

Lees ook  Papa zegt z’n 2 maanden oude dochter dat hij van haar houdt. 30 seconden later antwoordt de baby op een schokkende manier.

Gebroken
Op advies van de politie doen ze meteen aangifte op het politiebureau. Maar eerst bezorgen ze alsnog de maaltijd. ,,Die mensen hebben ons lief opgevangen.

En gelukkig was iemand uit de straat getuige van alles. Helaas heeft de politie die mannen die avond niet kunnen vinden.

Wij zijn naar het ziekenhuis doorgereden. De neus van Wesley bleek gebroken en ik heb een gezwollen blauw oog. En de auto is ook beschadigd.”

”Bizar. Ik kan het nog niet bevatten. Je slaat toch ook niet zo maar iemand?”
– Nancy van Oijen

Nancy en Wesley sliepen afgelopen nacht slecht. Adrenaline, pijn en het verwerken van de gebeurtenissen hielden hen wakker.

Nancy: ,,Bizar. Ik kan het nog niet bevatten. Je slaat toch ook niet zo maar iemand? Ik bezorgde alleen maar een maaltijd.”

Ze is nog steeds boos. ,,We zitten allemaal met de gevolgen van corona. Ik werk zelf in het ziekenhuis. Ik ben hard nodig op mijn werk. Ik kan nu niet werken.”

Onderzoek
De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan van een verkeersconflict en mishandeling op de Driebruggenstraat. Meer dan dat de zaak in onderzoek is, wil de woordvoerder er nog niet over kwijt.

Stoet van 25 peperdure Mercedessen aan de kant gezet door politie

Homostel Fabio en Daniel maand later wéér aangevallen: ‘Dit is dramatisch, bizar’