in

Moeder gefotografeerd hoe ze haar stervende zoon omhelst en hoopt dat de dader “zal wegrotten in de gevangenis.”

Een diepbedroefde moeder zei dat ze hoopte dat de moordenaar van haar zoon “in de gevangenis zal wegrotten.” Sue Rogers zei dat ze de rest van haar leven zal rouwen over de dood van haar oudste kind, Nick Rogers. Hij was amper 26 jaar oud toen hij vermoord werd door Lee Monk (20). Rogers stierf nadat hij door Monk aan de kassa van een supermarkt geschopt en geslagen werd.

Na de uitspraak van de straf afgelopen donderdag in Norwich, Engeland, zei Sue (45) dat ze “nooit spijt zal voelen voor Lee.” Ze zei: “Ik zal nooit begrijpen wat er die dag gebeurde. Maar ik hoop dat hij zal wegrotten in de gevangenis en dat ik nu een beetje vrede zal vinden.”

Lees ook  Rennen voor je leven: luipaard valt tientallen mensen aan

“Toen de rechter zij dat hij 11 jaar zou krijgen, keek ik naar de hemel en zei: ‘Dit is voor mijn baby.’”

Voor de aanval op 17 juli vorig jaar had Nick zijn hele leven omgegooid. Hij was 60 kg afgevallen en trainde om uitsmijter te worden. Die dag was hij onderweg naar het gymnasium alvorens hij nog even langs de lokale supermarkt ging. Daar aan de kassa had hij een woordenwisseling met Monk, met wie hij eerder al een aanvaring had gehad. De ruzie escaleerde snel tot een gevecht.

Lees ook  Het is nog niet gedaan met de hitte: tweede hittegolf in aantocht

Schokkende bewakingsbeelden toonden hoe Nick op de grond geklopt werd, voordat Monk hem op de achterkant van zijn hoofd schopte. Nick probeerde overeind te komen, maar stortte enkele meters verder in elkaar. De volgende dag zou hij in het ziekenhuis overlijden.

Het misdrijf werd echter gekwalificeerd als doodslag en niet als moord. Daarover zei Sue: “Nick ging naar de supermarkt om water te kopen, maar het kostte zijn leven. Ik ben ervan overtuigd dat dit moord en niet doodslag had moeten zijn.”

Getuigen omschreven de aanval als “gestoord” en zeiden dat “Nick geen enkele poging ondernam om zich te verdedigen.”

Wat een plaatjes! Zo zien de kinderen van Jan Smit eruit

96-jarige vrouw verkoopt haar huis. Dan kijken de kopers binnen en wordt een 72 jaar oud geheim onthuld.