in

Moeder schept op over hoe haar zoon klasgenoot met autisme pest en is er trots op

Kate Swenson deelde haar verhaal van wanneer een collega trots vertelde hoe haar zoon een klasgenoot met autisme pestte. Wat ze niet wist, was dat Kate’s zoon autisme heeft.

We kunnen niet vaak genoeg herhalen dat pesten nooit goed te praten valt. Het is vreselijk pijnlijk voor weerloze, onschuldige kinderen om gepest te zijn. Kinderen kunnen erg wreed tegen elkaar zijn.

We weten dat er helaas overal wordt gepest, maar dat volwassenen het aanmoedigen is onbegrijpelijk!

Kate Swenson weet hier alles van. In een post op Community Today vertelt de moeder hoe haar collega opschepte over hoe haar zoon een klasgenoot met autisme pestte.

De collega’s dronken een kopje koffie en spraken over de gekke dingen die hun kinderen doen en zeggen. Kate, die een autistisch zoontje heeft, zegt dat ze graag verhalen over kinderen hoort, zodat ze weet wat haar te wachten staat.

Lees ook  Verdachte moord Chantal de Vries verrast vriend en vijand

Plotseling zei een van haar collega’s:

“Mijn zoon drijft de spot met een autistische jongen in zijn klas en het is hilarisch.”

Wat een gezellig sfeertje was, veranderde meteen. Iedereen viel stil en keek de vrouw aan. Maar die moet niets hebben gemerkt, want ze ging onverstoord door.

“Hij bedekt zijn oren en herhaalt woorden en trilt zelfs nerveus met zijn handen. Hij kan hem perfect imiteren.“

Kate voelde zich als door de bliksem getroffen. Ze deed alles om zich zo goed mogelijk te vermannen en legde uit: “Mijn zoon bedekt zijn oren. Mijn zoons handen trillen.”

“En een van mijn grootste angsten is dat hij er voor gepest zal worden.” Gelukkig kon niemand anders hier de lol van inzien en keek iedereen de vrouw sprakeloos aan.

Al snel probeerde de vrouw zich te verontschuldigen. Haar zoontje deed het alleen thuis, nooit in de klas, “De jongen weet niet eens dat hij hem pest.”

Lees ook  Bizar: naast onze vrienden op Facebook zijn er ook mensen die ons 'stiekem' volgen. Zó kom je hier achter!

Om duidelijk te maken dat het ‘grappig’ was begon de vrouw haar handen te wapperen. Precies zoals Kate’s zoontje doet als hij blij en opgewonden is.

Op dat moment moet de vrouw eindelijk hebben ingezien waar ze mee bezig was. Ze verzond snel een excuus en rende bijna weg.

“Niet alleen drijft haar zoon de spot met de autistische jongen, zij doet het ook. Een volwassen vrouw. Een vrouw met kinderen. Een vrouw die kinderen opvoedt die de wijde wereld ingaan,” schreef Kate.

Normaal gesproken zegt Kate direct er wat van als er nare opmerkingen worden gemaakt over kinderen met autisme, maar de actie van deze collega overrompelde haar volkomen.

Dit is echt verschrikkelijk. Volwassenen zouden juist het goede voorbeeld moeten zijn. We moeten rolmodellen zijn voor onze kinderen en ze leren wat voor vreselijk gevolgen pesten kan hebben!

Beruchte huurmoordenaar van Pablo Escobar overleden

Pijnlijk! Het gaat niet zo best met Patricia Paay zo te zien!