in

Moeder slaat baby bont en blauw met lepel, de straf van de rechter maakt het internet woedend

Een vrouw in het zuiden van Australië is een gevangenisstraf ontsnapt – zelfs hoewel ze had bekend dat ze haar acht maanden oude dochter met een lepel had geslagen.

De 26-jarige moeder Lorien Norman werd aangeklaagd voor 13 jaar gevangenisstraf, maar de uiteindelijke straf viel veel lager uit.

Nu kookt het internet van woede en mensen zijn op social media hun kritiek over de moeder gaan uiten, schrijft de Daily Mail.

De 26-jarige kreeg een boete van 500 dollar en een ¨goed gedragsvoorwaarde¨ van twee jaar, waarbij iemand moet beloven zich beter te gedragen.

Ze werd dezelfde dag nog vrijgelaten. De reden achter de lage straf waren omdat de jury vond dat de verwondingen niet zó ernstig waren.

Het incident vond plaats in oktober 2016, toen de politie in actie kwam na een telefoontje. Lorien had de politie zelf gebeld en dreigde haar dochter van haar balkon te gooien.

Lees ook  Arts heeft belangrijke waarschuwing voor iedereen die wel eens zijn poep ophoudt

Toen de politie arriveerde zagen ze dat het gezicht van de baby bedekt was met blauwe plekken.

Het bleek dat de moeder haar baby met een lepel had geslagen. Zowel Lorien als haar dochter moesten naar het ziekenhuis, waar het meisje werd onderzocht.

De dokters kwamen erachter dat de baby zeker acht verschillende blauwe plekken in haar gezicht en op haar lichaam had, waaronder op haar nek, voorhoofd, wagen, ogen en armen.

¨Elke aanval op een kind, vooral op een kind zo jong en kwetsbaar, door een ouder is een zware breuk van vertrouwen,¨ zei rechter Jack Costello in de rechtbank, volgens de Daily Mail. ¨Uw (Loriens) daad is desalniettemin verre van dermate ernstig als we kijken naar de hoogte van de voorgestelde straf.¨

De rechter ging door met het geven van redenen achter de veel lichtere straf, ¨In dit licht wil ik opmerken dat naar de mening van de arts was dat er geen aanwijzing van voor permanente fysieke schade en dat uw dochters verwondingen waarschijnlijk zullen genezen.¨

Lees ook  Man die bijna 40 jaar onterecht in gevangenis zat, blaast jury volledig omver bij auditie!

De moeder is voorwaardelijk vrij en moet naar wekelijkse therapie.

De vader van het meisje, Shane McMahon, is geschokt door de straf. Hij is woedend, en hij is niet de enige – veel mensen die de zaak online hebben gevolgd zijn woedend dat de vrouw er zo makkelijk mee wegkwam.

¨Ik ben geschokt – echt sprakeloos,¨ zei de vader tegen Daily Mail Australia. “Waar is gerechtigheid voor mijn dochter?¨

Hoewel deze foto´s moeilijk kunnen zijn om naar te kijken, leren ze ons ook een belangrijke les – we moeten nooit wegkijken van kindermishandeling.

Naar mijn mening zou iedereen die zijn kind slaat achter tralies moeten zitten! Het is compleet onacceptabel.

Moeder geschokt als tienerdochter zwanger is – maar dan gebeurt dit

Familie adopteert te zware labrador, 10 maanden later is zijn transformatie compleet