in

Moeder waarschuwt voor video’s met zelfmoordinstructies op YouTube Kids-app

Op de YouTube Kids-app staan ook video’s die alles behalve onschuldig zijn
YouTube kennen we vrijwel allemaal, maar de videowebsite heeft ook een aparte app voor kinderen: Youtube Kids.

Hier kunnen kinderen allerlei leuke video’s vinden en naar YouTube’s eigen zeggen kunnen kinderen er in een veiligere omgeving video’s kijken.

Een moeder uit Amerika deed echter een schokkende ontdekking over de video’s op de app.

Een moeder uit Amerika ontdekte dat er video’s met zelfmoordinstructies op de YouTube Kids-app staan.

YouTube Kids
De YouTube Kids-app, die een aantal jaar geleden werd gelanceerd, lijkt een mooie oplossing om je kind video’s te laten kijken.

De app is erop gericht alleen kindvriendelijke video’s aan je kind te laten zien, maar helaas blijkt dat niet altijd te lukken, zo beweert Free Hess.

Lees ook  Belg (50) overleeft moordpoging door echtgenote: ‘Eén centimeter dieper en ik was er geweest’

De moeder en kinderarts ontdekte onlangs dat er zeer gewelddadige en schokkende video’s op de app staan, namelijk video’s die kinderen laat zien hoe ze zelfmoord kunnen plegen.

Onschuldig ogende video’s
Free Hess werd in eerste instantie gewaarschuwd door een andere moeder. Zij keek samen met haar kind een filmpje en de video werd halverwege onderbroken door een man met een zonnebril op die vervolgens vertelde hoe je je polsen kunt doorsnijden.

Veel van de video’s lijken dus in eerste instantie onschuldige filmpjes, waarschuwt Free. Het kan lijken alsof je kind een Minecraft video kijkt, maar gewelddadige scènes kunnen plotseling opduiken.

Lees ook  Jonge vrouw overleden bij ongeval

Free vertelt dat ze hier een melding van maakte bij YouTube, maar dat het een week duurde voordat het desbetreffende filmpje offline werd gehaald.

Waarschuwen
Na het verwijderen van de video kwam ze een aantal maanden later helaas weer een sinister video tegen op YouTube Kids.

“Het maakt me boos, verdrietig en gefrustreerd”, vertelt Free aan CNN. De kinderarts laat weten dat ze steeds vaker kinderen in haar praktijk ziet met zelfverwondingen.

Free wil daarom ouders waarschuwen om, ondanks dat YouTube Kids kindvriendelijk hoort te zijn, goed in de gaten te houden waar je kind naar kijkt.

Heftig: domme 15-jarige springt van flatgebouw met zelfgemaakte parachute

Kun je medicijnen nog gebruiken als de houdbaarheidsdatum al is verstreken?