in

Moeder wil zoon (8) genderneutraal verklaren zodat hij lang haar kan behouden

De 8-jarige Farouk James is gezegend met een flinke bos krullen. Dat is ook fotografen opgevallen en inmiddels werkt de jongen als model en heeft hij 260.000 volgers op Instagram.

Maar dat haar kan weleens voor problemen zorgen, aangezien de drie middelbare scholen in Engeland waar hij heen wil geen jongens accepteren met lang haar.

Moeder Bonnie Miller is woest. Ze vindt het discriminatie en overweegt nu om Farouk genderneutraal te laten verklaren zodat hij zijn lange manen kan behouden.

Lees ook  Het ‘kleinemannensyndroom’ is bewezen: kleine mannen zijn agressiever

Ook is ze een petitie gestart om ervoor te zorgen dat de overheid niet langer kan bepalen dat jongens hun haar moeten afknippen.

„Ons wordt altijd verteld dat we tolerant moeten zijn en diversiteit moeten omarmen. Maar dit beleid zorgt ervoor dat kinderen geleerd wordt dat ze niet anders mogen zijn.”

Op de basisschool waar Farouk zit, mag zijn haar zo lang zijn als hij maar wil, zo lang het maar niet zijn ogen bedekt.

Lees ook  Thuiswerken vanwege de coronacrisis? Dit zijn je rechten en plichten als werknemer

Het haar van de achtjarige, die onder meer model stond voor Guess, reikt inmiddels tot zijn kont. Om zijn haar zo volumineus te krijgen, gebruikt hij een halve fles conditioner en wast hij het met mineraalwater.

Volgens Bonnie ziet haar zoon het ook absoluut niet zitten dat zijn haar geknipt moet worden. ’Scharen zijn voor papier’, zou hij tegen haar hebben gezegd.

Gevolg van zachte winter: de teken steken nu alweer de kop op

S*ksbeest Diego zorgt voor 800 nakomelingen, soort niet langer bedreigd