in

Moeder ziet gestolen foto’s van haar baby op een p*dofielen website staan

Een moeder wil andere ouders waarschuwen voor de gevaren die verbonden zijn aan het hebben van foto’s en video’s van jonge kinderen op sociale media nadat ze een foto van haar baby heeft ontdekt op een Russische website die door p*dofielen wordt gebruikt.

Volgens de berichten was Amanda Morgan trots om foto’s van haar kleine meisje Callia te uploaden met de bedoeling om haar familie en vrienden op de hoogte te houden als ze ouder werd.

Het duurde niet lang voordat de foto’s circuleerden op zowel Instagram als Facebook, op pagina’s die volgens Amanda “schattige baby-pagina’s” waren. En toch stond de situatie op het punt om een meer sinistere wending te nemen.

Zoals Amanda het stelde, vielen de beelden “in de verkeerde handen.” Ze werd gecontacteerd door andere ouders die probeerden een specifieke website af te laten sluiten.

De 29-jarige Amanda werd geattendeerd op het feit dat er drie foto’s van Callia op die site stonden. Deze foto’s – genomen toen Callia zes maanden oud was – waren gedownload van Instagram en bewerkt zodat het leek alsof ze felgroene ogen en mascara en lippenstift op had.

“Ik heb 45 minuten lang ongecontroleerd gehuild toen ik dat bericht ontving,” legde Amanda uit. “Mijn partner kon me niet kalmeren, ik huilde en schudde. Ik dacht dat het allemaal mijn schuld was omdat ik deze Instagram-pagina had.

Lees ook  Man schopt hond dood omdat hij op keukenvloer geplast had.

“Er staan drie foto’s van mijn kind op die website, ik heb haar niet zo opgemaakt, ik zou mijn baby niet in de make-up willen zetten.”

Horror wacht op
Amanda moest een account aanmaken op de website om te zien welke afbeeldingen werden gebruikt, en zei later dat ze talrijke gevallen van kindermisbruik tegenkwam.

Ze zei: “De gebruikersnamen gaan van A-Z en elke letter heeft duizenden gebruikers met p*dofiele gebruikersnamen zoals ‘babymisbruiker’. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik wilde niet te diep kijken omdat ik mezelf geen trauma’s wilde bezorgen.

“Het is duidelijk dat de mijne slecht is met de opmerkingen, maar mijn baby is volledig gekleed. Deze kinderen worden misbruikt en worden door hun eigen ouders op de foto gezet. Ik voel me zo ziek en ik voel me verdrietig voor die baby’s.

“Net zo ziek als de commentaren op Callia’s, ze waren mild. Het andere spul dat er op staat is nog erger.

“Ik had bijna overgegeven, ik was letterlijk aan het kokhalzen alsof ik ziek zou worden. Ik heb niet goed geslapen sinds ik erachter kwam.”

Lees ook  Deze bejaarden kunnen niet lezen, maar ondertekenen het document van hun zoon. Jaren later ontdekken ze hun fout.

Een screenshot van een aantal van de commentaren die onder Callia’s foto’s staan, getuigt van het afschuwelijke karakter van de website. Een gebruiker zei koelbloedig: “Als ze bij mij was, kon ik het niet laten.” Een ander schreef: “Haar lippen… Hmmm.”

Het delen van haar verhaal
Amanda deelt nu haar verhaal om anderen bewust te maken van de mogelijke gevaren.

“Mijn kind is bedekt, ze draagt een trui met lange mouwen en een rok op een van de foto’s en je kunt niets van haar huid zien,” zei ze.

“Ik zou tegen de ouders zeggen om ervoor te zorgen dat ze bedekt zijn met alle foto’s die ze delen, nooit naakt of in het bad.

“Als je die foto’s voor jezelf wilt houden zet ze dan nergens online voordat deze griezels ze te pakken te krijgen.”

De laatste rapporten zeggen dat de site nog steeds live is, ondanks dat Amanda het bij de politie heeft gemeld.

Dit breekt niet alleen mijn hart maar doet me ook volledig walgen. Ik zou nooit hebben geraden dat een site als deze zou kunnen bestaan en functioneel zou blijven in de wereld van vandaag.

Deel dit artikel om Amanda’s waarschuwing te helpen verspreiden. Blijf waakzaam mensen!

Vraag van vandaag: kan jij de fout op deze foto vinden?

Gaby Blaaser brengt ode aan de underboob