in

Moederhond en baby’s vastgebonden gevonden in zak op verlaten weg – ze hadden ze daar gewoon achtergelaten

Soms ben ik gewoon sprakeloos door sommige mensen. Wat kunnen bepaalde mensen ongelofelijk wreed zijn met dieren. Wat gaat er om in hun hoofd? Hebben ze wel een hart?

Gelukkig kent dit verhaal een positief eind, daarom wilde ik het ook met jullie delen. Ik beloof je, het zal een lach op je gezicht teweeg brengen.

Het begon allemaal met Josiane Almeida, een Braziliaanse dierenactiviste die een Facebookbericht had geplaatst over een hond en enkele puppy’s die ze had gevonden langs de weg.

Iemand had de moederhond in een plastic zak gestopt en die vastgebonden. Haar vier puppy’s lagen te huilen naast hun vastgebonden moeder, niet in staat om tot bij haar te kunnen door de zak.

“Het is een van de wreedste gevallen van dierenmishandeling die ik ooit heb gezien,” schrijft Josiane op Facebook.

Lees ook  Golden Retriever bevalt van 8 gezonde puppy's - wanneer eigenaar de 9de pup ziet, valt zijn mond open

De honden lagen klaarblijkelijk al lange tijd langs de weg, volledig uitgedroogd en doodsbang.

Toen Josiane hen opmerkte, liet ze de moederhond meteen vrij uit de zak. Eerst was ze wat op haar hoede, niet wetend welke intenties Josiane had. Wellicht was ze getraumatiseerd door slechte ervaringen van andere mensen.

Maar na een poosje begreep de hond dat Josiane geen slechte bedoelingen had. Ze besefte dat de vrouw er was om haar te helpen. De teef besloot om Josiane te vertrouwen.

Snel daarna zat de hele familie in Josiane’s wagen, onderweg naar een veiligere plek.

De honden kregen voedsel en water en konden eindelijk uitrusten op een warm en zacht dekentje. Daarna werden ze allemaal naar de dierenarts gebracht voor verder onderzoek.

Daar ontdekten ze dat de moederhond een kankertumor had die snel aan het groeien was. Wellicht was dat de reden dat haar eigenaar haar dumpte. De puppy’s waren uitgedroogd maar gezond.

Lees ook  Kind gooit steen naar flamingo, zoo moet dier in laten slapen

Josiane deelde foto’s van de honden op sociale media en vertelde hun verhaal. Het duurde niet lang voor er donaties binnenkwamen.

Duizenden onbekenden waren zo ontroerd door het verhaal dat ze wilden bijdragen aan de kankerbehandeling van de moederhond.

Dankzij deze schenkingen kon de behandeling meteen worden opgestart. De moederhond stelt het nu dan ook heel goed en ze hersteld zonder enige problemen.

De puppy’s moeten wel nog een klein beetje groter worden voor ze geadopteerd kunnen worden in een nieuwe thuis.

Eerst koud gedumpt op straat, maar nu met een positieve toekomst voor hen. Wat ben ik blij dat alles goed kwam voor deze prachtige puppy’s!

Gesloopt door corona, deze mensen hebben al maanden zware klachten

Man springt in zee om met ‘ongevaarlijke haai’ te zwemmen – het was niet ongevaarlijk