in

’Mogelijk jas van vermiste Max Meijer (23) gevonden’

De Belgische politie is op zoek naar een getuige die cruciaal kan zijn in de vermissingszaak van de Nederlander Max Meijer (23). Die verdween inmiddels elf dagen geleden na een stapavond in Antwerpen.

De politie is ervan overtuigd dat iemand hem die ochtend nog gezien moet hebben én zoekt bovendien een man die mogelijk Max’ jas die ochtend nog gevonden heeft, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Tien dagen na zijn verdwijning heeft de politie een groot deel van het traject dat Max Meijer die ochtend aflegde, kunnen reconstrueren.

Rond 5.00 uur had de 23-jarige jongeman uit Ossendrecht, net over de Nederlandse grens, zijn auto geparkeerd op de Oudeleeuwenrui na een avondje stappen in Antwerpen.

Hij zou samen met een vriend nog een pita gaan eten in een restaurant aan de Schippersstraat. Nadien wilde de vriend nog verder gaan feesten, maar Max niet. Hij besloot nog een wandeling te gaan maken.

Nuchtere indruk
Vanaf de Oudeleeuwenrui vertrok hij richting het museum MAS. Op dat moment maakte hij volgens de politie een nuchtere indruk.

„Familie en vrienden verklaren dat Max weinig drinkt wanneer hij met de auto rijdt”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie in tv opsporingsprogramma Faroek.

„Wanneer hij de Oudeleeuwenrui oversteekt, heeft hij een vaste pas en wandelt hij rechtdoor. Hij heeft de kap van zijn jas op, wat overeenstemt met het weer, want het was toen heel guur en er was veel wind.”

Lees ook  Factuur van miljoen (!) dollar voor 70-jarige Amerikaan die coronavirus overleefde

Amsterdamstraat
Aan de hand van camerabeelden kon de politie het traject reconstrueren dat Max daarna aflegde. Van de Oudeleeuwenrui liep hij het Van Schoonbekeplein over, richting MAS, om daarna de Nassaubrug over te steken.

Op de Napoleonkaai, op de hoek met de Westkaai, komt hij opnieuw in beeld. Langs het water stapt hij naar de Londenbrug, waar hij opnieuw wordt gefilmd. Daarna slaat hij linksaf richting de Amsterdamstraat.

Volgens de politie valt het op dat zijn gedrag verandert wanneer hij in de Amsterdamstraat komt: zijn pas lijkt minder vast.

„We hebben daar geen verklaring voor en de speurders zouden willen weten wat de aanleiding zou kunnen zijn”, aldus Wouter Bruyns. „Misschien heeft iemand gezien wat er gebeurd is of hoe het komt dat zijn gang anders is.”

De camera op de Londenbrug filmt Max in de Amsterdamstraat tot aan het kruispunt met de Bataviastraat. Vanaf dat punt komt hij nergens meer in beeld.

Wouter Bruyns: „We vragen aan iedereen die in deze omgeving vanaf kwart voor zes aanwezig was, om toch eens goed na te denken of ze Max niet gezien hebben.

Lees ook  Vrouw (35) overlijdt aan kanker en schrijft eigen overlijdensbericht: „Het leven was goed!”

Wat verderop is de Waagnatie waar toen een feestje op zijn einde liep en er is ook een discotheek, Roxy, die aan het sluiten was. We gaan er echt van uit dat iemand Max moet gezien hebben.”

Is dit de jas van Max
De politie wil ook een man spreken die werd gefilmd aan het tankstation op de Rijnkaai, rond 8.15 uur ’s ochtends, ruim twee uur nadat Max voor het laatst gezien werd.

Hij heeft een jas over zijn arm die fel lijkt op die van Max. “Mogelijk heeft die man die jas ergens gevonden en is hij een belangrijke getuige. Mogelijk herkent iemand hem of herkent hij zichzelf”, aldus Bruyns

Max heeft donkerbruin tot zwart haar dat is opgeschoren aan de zijkanten en langer is bovenaan. Hij is 1.72m groot en mager gebouwd.

Hij droeg een beige parka van het merk ‘Canada Goose’, een donkerblauwgrijze jeans en witte Nike-sportschoenen van het type Air Max.

’Bel de politie’
Getuigen, ook kennissen van de onbekende man aan het tankstation, of de man zelf, wordt gevraagd om zich te melden via telefoonnummer 0800-30.300.

Deze 21 nostalgische koekjes nam jij vroeger mee naar school

Sandra heeft drie kinderen van drie vaders: ‘Ik weet dat er over me wordt geroddeld’