in

Moment waarop Politieagent Ontvoerd 3-jarig meisje terugvindt op parkeerterrein vastgelegd op bodycam.

Op 2 januari 2016 draaide Rita Leon de parking op van een kruidenierszaak in Albuquerque in de VS. Ze wilde gewoon een kruik water vullen dus liet ze haar driejarige dochter Coraline in de auto op enkele meters afstand. Dat is wanneer de ergste nachtmerrie van Rita werkelijkheid werd. Een man sprong in de auto van Rita en vluchtte weg … met Coraline op de achterbank.

“Ik begon gewoon te schreeuwen”, vertelde Leon. “Ik sta vlak voor de winkel en schreeuwde de longen uit m’n lijf, ik herinner me niet precies meer wat er toen gebeurde. De volgende uren kon ik alleen maar huilen.”

Er werd een AMBER alert uitgestuurd en de politie zette een zoektocht op touw. Ze konden de auto een uur later lokaliseren op een nabijgelegen parkeerterrein.

Lees ook  Hij fotografeert stiekem een “skelet” op straat. Als hij wat beter kijkt, beseft hij dat hij alle regels moet breken.

Noch Coraline noch de verdachte was in de buurt. Agent Chris Poccia zocht samen met een motorgroep genaamd Guardians of the Children. Ze namen deel aan een gerichte zoektocht naar het meisje.

Rond 1 u ’s morgens merkte Poccia een “blauw balletje” nadat hij met zijn zaklamp over een parking scheen. Nieuwsgierig trok hij op onderzoek uit.

Toen hij dichterbij kwam, merkte hij dat dit paarse balletje eigenlijk Coraline was! Ze zat opgerold in haar winterjas.

Naast het feit dat ze het erg koud had, leek ze voor het overige ongedeerd. “Enkele van de Guardians waren met haar aan het praten, deden hun jassen uit om haar warm te houden”, vertelde Poccia.

Lees ook  Man slaat hond met knuppel en steekt hem in brand – moet nu noodgedwongen oog laten verwijderen

Rita ontmoette hen op het parkeerterrein zodat ze met haar dochter herenigd kon worden. Ze was heel erg opgelucht.

De video opgenomen met de bodycam van agent Poccia toont het emotionele moment.

Poccia is zelf vader van drie kinderen dus dit raakte zeker een gevoelige snaar. Hij zei dat hij erg kalm probeerde te blijven, maar dat de emoties later die avond pas echt goed kwamen opzetten.

Hij zei: “Ik zal eerlijk zijn, onderweg naar huis vloeiden de tranen, ik was gewoon erg blij en dankbaar dat we haar konden vinden.”

Poccia blijft erg bescheiden en beschouwt zichzelf niet als een held omdat hij Coraline vond. Hij zegt dat het een groepsinspanning was.

Bekijk de bloedstollende beelden hieronder!

Leonies Zoontje overlijdt na medicijn dat nooit eerder op baby’s was getest

Buren Stemmen ermee in om een hondenluikje in hun hek te maken zodat hun honden wat vaker met elkaar kunnen spelen.