in

Mondkapjes verplicht op meerdere middelbare scholen

Leerlingen en medewerkers van een aantal middelbare scholen in Amsterdam, Haarlem en Amstelveen moeten vanaf deze week een mondkapje gaan dragen als ze door de gangen lopen.

Volgens Het Parool gaat het om het Amsterdams Lyceum, het Hervormd Lyceum Zuid en het Amstelveense Keizer Karel College. Ook op het Mendelcollege in Haarlem moeten leerlingen vanaf woensdag een mondkapje op, meldt NH Nieuws.

‘Docenten vroegen erom’
Rector-bestuurder Jan-Mattijs Heinemeijer zegt tegen de regionale zender: “Het zal even wringen worden, maar we zullen zelf als personeel ook met mondkapjes lopen. Leerlingen zullen we aanspreken als ze het niet doen.”

Lees ook  Bazaar Beverwijk weigert hallen te sluiten na besluit gemeente

Met de mondkapjes hoopt de school het bewustzijn rond het coronavirus te vergroten. “En het veiligere gevoel bij de docenten. Die hebben vanochtend bij onze opening hier echt om gevraagd.”

Niet in de klas, wel op de gang
Het Amsterdams Lyceum heeft de nieuwe maatregel in een brief aangekondigd, aldus het Parool. Tijdens de lessen hoeven de leraren en leerlingen geen mondkapje te dragen. Bij het wisselen van lokaal moeten leerlingen via de kortste route lopen, en contact met medeleerlingen zoveel mogelijk vermijden.

Lees ook  Kinderen buiten laten spelen? Absoluut niet doen!

In Amstelveen heeft het Keizer Karel College volgens dezelfde regel ingevoerd, evenals het Hervormd Lyceum Zuid. “Omdat de gangen in het HLZ te smal zijn om 1,5 meter afstand te kunnen houden zijn alle medewerkers en alle leerlingen verplicht om de hal en in de gangen een mondkapje te dragen”, staat in een brief.

Ga niet zwemmen bij Scheveningen: rioolwater op zee geloosd na stroomstoring

Monique over hoe ze André destijds vergaf: ‘Ik voelde van alles in mijn hart en tegelijkertijd dacht ik: je neemt hem toch niet terug?’