in

Moord op Ger van Zundert (49)

Autohandelaar Ger van Zundert (49) uit Breda werd op maandagavond 8 april 2019 levend in brand gestoken.

Dat gebeurde in zijn bedrijfspand aan de Sparrenweg in Breda. Van Zundert raakte zo ernstig gewond dat hij een dag later overleed. De politie is nog op zoek naar twee mannen die bij zijn dood betrokken waren.

In de eerste uren na de brand was Van Zundert nog helder en aanspreekbaar. In het ziekenhuis heeft hij bijna een uur lang met de politie gesproken en daarbij ook verteld wat hem is overkomen.

Aanhouding
Volgens het slachtoffer is zijn voormalige zakenpartner verantwoordelijk voor de brandstichting. Die man meldde zich een dag later op het politiebureau in Breda en zit sindsdien in voorarrest.

Lees ook  Vrouw steekt te voet snelweg over voor benzine: 'Blind voor het gevaar'


Op maandag 23 maart 2020 wordt de zaak tegen deze hoofdverdachte inhoudelijk behandeld bij de rechtbank.

Twee mannen
Voorafgaand aan de brand hebben twee mannen Van Zundert mishandeld en met een vuurwapen bedreigd.

De twee arriveerden die avond rond 20.10 uur bij het bedrijf aan de Sparrenweg. Van Zundert was in de veronderstelling dat de mannen auto-onderdelen kwamen bekijken.

Maar eenmaal binnen vielen ze hem aan, bonden hem vast en lieten toen zijn voormalige zakenpartner binnen. Daarna ging het tweetal er zelf vandoor.

Limburgs accent
Volgens Van Zundert spraken beide mannen met een Limburgs accent en komen ze mogelijk uit de omgeving van Heerlen. Op de bewakingsbeelden lijkt één van hen zijn lange haar in een knot te dragen.

Lees ook  ‘Italiaanse artsen moeten kiezen tussen leven en dood’

Wie maakte de fatale afspraak?
De afspraak voor de fatale ontmoeting is een paar dagen eerder telefonisch gemaakt. Een man die zich Frans noemde, belde twee keer met Van Zunderts bedrijf. Hij spreekt Nederlands met een Limburgs accent.

Die gesprekken, allebei beantwoord door de zoon van Van Zundert, zijn opgenomen. Herkent u de stem van de beller, neem alstublieft contact op met de politie.

Mercedes Citan
De twee mannen zijn aangekomen en vertrokken in een witte Mercedes Citan. Deze blijkt op maandag 8 april 2019 te zijn gehuurd door de voormalig zakenpartner van Van Zundert.

De bestelauto is later teruggevonden op de Rijsbergsebaan in het buitengebied van Breda. Het voertuig was aan de linker voorzijde flink beschadigd.

Deze aanwijzingen bewijzen dat Miljuschka de Mol is

Matthijs van Nieuwkerk zoals je hem nog nooit zag: dansend in jurk.