in

Nederland rouwt om Ilyasse (21) en Noureddine (19): ‘Ze waren beste vrienden’

De mannen die om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12 in België, waren elkaars beste vrienden. Ze kwamen terug van de bioscoop in Antwerpen, toen hun auto van de weg raakte.

Pas een dag later werd de verongelukte auto met hun lichamen ontdekt. “Hun ouders waren heel ongerust omdat hun zoons niet waren thuisgekomen.”

Dat zegt Najib El Allouchi, woordvoerder van El Feth-moskee in Bergen op Zoom, waar de jongens regelmatig kwamen, tegen RTL Nieuws.

“De ouders van de jongens waren donderdagavond al naar de politie gegaan omdat ze zich zorgen maakten. Maar omdat Ilyasse en Noureddine meerderjarig waren, kon de politie niets doen.”

Nederlands kenteken
Afgelopen vrijdag bleek dat een auto met een Nederlands kenteken de avond daarvoor over de kop was geslagen op een snelweg bij het Belgische dorp Zandvliet. De inzittenden kwamen daarbij om het leven.

De verongelukte auto werd tragisch genoeg pas een dag later opgemerkt door een vrachtwagenchauffeur.

Dat kwam omdat de auto in de berm onder een brug terechtkwam. In het donker was de verongelukte auto waarschijnlijk niet goed te zien.

Lees ook  Op het eerste gezicht een vriendelijke paardenliefhebber, maar in werkelijkheid doet hij gruwelijke dingen

‘We waren in shock’
Het nieuws dat Ilyasse El Allaoui (21) en Noureddine Ait Oufkir (19) bij het ongeluk om het leven waren gekomen, sloeg in als een bom in hun woonplaats Bergen op Zoom.

“We waren allemaal in shock”, vertelt El Allouchi. “Afgelopen zaterdag was de uitvaart in onze moskee, daar waren zeker duizend mensen bij aanwezig.

Dat was voor de familie een hele grote steun. Het heeft ze goed gedaan om te zien dat er zoveel belangstelling was.”

‘Ze waren altijd samen’
In de moskee stonden Ilyasse en Noureddine bekend als ‘hele vrolijke, behulpzame jongens’. “Ze kwamen regelmatig in de moskee. Ze hadden nog een hele mooie, hoopvolle toekomst voor zich.”

Ilyasse en Noureddine waren beste vrienden. “Ze waren altijd samen, vertelde de vader van Ilyasse. Als ze niet bij elkaar waren, waren ze met elkaar aan het appen. Ze waren onafscheidelijk.”

Lees ook  Vader mishandelt verkeerde man voor stalking van zijn dochter

Berusten in het lot
“We leven heel erg mee met de ouders van de jongens”, vertelt El Allouchi. “Voor hen is het heel moeilijk. De hele gemeenschap probeert te helpen en gaat bij ze langs.”

Het is niet de eerste keer dat de moskee een dodelijk verkeersslachtoffer betreurt uit de eigen gemeenschap.

“Precies een jaar geleden verongelukte een 19-jarige jongen die ook bij ons in de moskee kwam op diezelfde drukke snelweg.”

Hij zag te laat dat een trucker remde voor een file en botste achterop de trailer. “Ook voor zijn familie komt dit ongeluk heel hard aan.”

El Allouchi legt uit hoe er in de islam gekeken wordt naar een tragische gebeurtenis als deze. “Het is heel erg, het is heel treurig. Maar wij geloven in het lot.

En het lot heeft bepaald dat dit zo moest gebeuren. Dat helpt ook de familie bij het verwerken van dit vreselijke verdriet. Hoe zwaar het ook is, wij berusten in het lot.”

S*ksbeest Diego zorgt voor 800 nakomelingen, soort niet langer bedreigd

Kleding van nieuwslezeres springt open vlak voor live-uitzending