in

Naamswijzigingen Ministeries kost kabinet Rutte III miljoenen

Alle communicatieuitingen moeten aangepast worden

Nu de formaties achter de rug zijn en het nieuwe kabinet eindelijk vorm heeft gekregen, was het volgens Rutte III tijd voor nog wat meer veranderingen; de Ministeries mochten weleens een nieuwe naam krijgen. En daarmee heeft het kabinet de eerste miljoenen al besteed.

Eerdere naamswijzigingen kostten ook al 1,5 miljoen euro.

Rutte III
Rutte III is het nieuwe jaar op een kostbare manier gestart; de naamswijzigingen van ministeries loopt qua kosten in de miljoenen. Dit heeft niet te maken met het feit dat een naam wijzigen op zich zo duur is, maar dat ook alle websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden vervangen moeten worden. Hoeveel de naamswijzigingen in totaal gaan kosten, is nog niet helemaal bekend, maar ingewijden op meerdere departementen hebben volgens De Telegraaf bevestigd dat het om meerdere miljoenen gaat.

Lees ook  Oplichterij met autobanden verbreidt zich steeds meer en kan je je leven kosten. Dit is wat je moet weten

Veiligheid en Justitie
De meest opvallende naamswijziging is toch wel die van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In plaats van een compleet andere naam, worden hier slechts twee woorden omgewisseld tegen een hele hoge prijs. De nieuwe naam wordt namelijk Ministerie van Justitie en Veiligheid en ook deze minieme naamswijziging moet op alle communicatiekanalen worden aangepast. Het is niet de eerste keer dat de ministeries een naamswijziging ondergaan; in 2010 werd het Ministerie van Economische zaken omgedraaid naar het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dit kostte 1,5 miljoen euro. Twee jaar later werd de naamswijziging echter teruggedraaid, wat opnieuw 1,5 miljoen kostte.

Lees ook  Als ze de baby in zijn armen legt, wordt het hem duidelijk waarom ze hem wil verkopen.

Hoe haar eigen moeder haar leven verwoestte: “Ik kwam pas na haar dood te weten wat ze had gedaan”

Hij zette zijn dochtertje (3) midden in de nacht buiten als straf omdat ze haar melk niet opdronk. Een kwartier later was ze nergens meer te vinden