in ,

Nederlander opgepakt voor kindermarteling

Een 53-jarige Nederlander (S.F) is in Cambodja opgepakt voor het verspreiden van video’s waarin een jongetje zonder kleding van twee wordt gemarteld met onder meer elektrische schokken. Ook is te zien hoe het slachtoffer wordt m*sbruikt.

Stefan is 53 jaar en woont sinds een paar jaar in Cambodja. Stefan S. bezit meerdere cacaoplantages in Cambodja, schrijft boeken en is in Nederland betrokken bij het organiseren van het fantasy-evenement Elfia. De andere twee mannen die dinsdag werden gearresteerd waren Cambodjanen werkzaam op een plantage van Stefan S. in Mondolkiri. Gisteren kon ook een vierde verdachte worden gearresteerd. Het gaat om Nguyen Thanh Dung, de man die als martelaar te zien is in de beelden. Hij is tevens de vriend van Stefan S. en ook werkzaam op de plantage in Mondolkiri. Nguyen Thanh Dung die Vietnamees is was gevlucht naar zijn geboorteland en kon in Ho Chi Minhstad worden opgepakt.

Lees ook  De politieagent geeft een kind een bekeuring. Maar wat ze dan naar zijn hoofd slingert, doet hem koken van woede.

De gruwelijke filmpjes die via Facebook zijn verspreid werden opgenomen met de telefoon van Stefan S. en de filmpjes zijn geüpload naar een Facebook account onder de naam van Stefan S. Ook vond de mishandeling plaats op zijn plantage in Mondolkiri. Hoewel hij volgens de Cambodjaanse politie wel meewerkte aan het onderzoek, is hij dus nog helemaal niet vrijgesproken van alle verdenkingen. En is er nog steeds een vermoeden dat hij op de hoogte was van de mishandeling. Tijdens zijn verhoor ontkende de Nederlander dat Nguyen Thanh Dung zijn vriend was. Dit terwijl Nguyen Thanh Dung meerdere foto’s op Facebook heeft staan van de twee samen, en Stefan S. in een filmpje op Youtube Nguyen Thanh Dung voorstelt als zijn partner. Volgens de Vietnamese media phnompenhpost.com heeft Stefan S. zijn vriend Nguyen Thanh Dung zelfs helpen ontsnappen door hem op dinsdag af te zetten bij een bushalte. Dit gebeurde nadat de klopjacht op de man op de beelden was gestart.

Lees ook  Advocaten gaan de kinderen van vermoorde Derk Wiersum helpen

Nguyen Thanh Dung kon gisteravond worden gearresteerd. Op zijn telefoon werden meerdere foto’s en filmpjes gevonden met k*nderp*rnografisch materiaal. Stefan S. heeft inmiddels al zijn social media accounts verwijderd en zelfs zijn persoonlijke website op privé gezet.

Vijf politieagenten durven wel tegen 72-jarige PIET: ’Ik dacht dat ik doodging’

Zwanger konijn op straat gezet in AMSTERDAM, 3 baby konijntjes overleden!