in

Nederlandse YouTubers VS kunnen zoveel jaar celstraf krijgen!

Twee Nederlandse YouTubers zijn dinsdag gearresteerd voor het betreden van de omgeving rond het zwaarbeveiligde terrein Area 51 in de Amerikaanse staat Nevada. Het tweetal heeft volgens de lokale politie bewust waarschuwingsborden genegeerd en is vervolgens bijna 5 kilometer het gebied binnengereden.

Volgens de politie van Nye County gaat het om Ties Granzier en Govert Sweep. De YouTubers zouden hebben laten weten dat ze het gebied “wilden verkennen”. Uiteindelijk zou Granzier een video over de tocht hebben willen uploaden.

Agenten doorzochten de auto van de Nederlanders en vonden daarin enkele camera’s, een drone en opnames die al van het terrein waren gemaakt. Het duo moest mee naar het bureau en zit sindsdien vast in een huis van bewaring nabij Las Vegas.

Granzier, wiens YouTube-kanaal 735.000 abonnees heeft, hintte dinsdag op zijn Instagram-pagina al dat hij een stunt in het gebied wilde uithalen. “Nu door om gekke opnames te maken van gekke avonturen en Area 51”, schreef de 21-jarige Limburger bij een in de Grand Canyon gemaakte foto.

Lees ook  Deze aanwijzingen bewijzen dat Miljuschka de Mol is

Al maandenlang ophef over mogelijke bestorming van Area 51
In de Verenigde Staten was de afgelopen maanden veel te doen om het gebied, dat onderdeel is van het kernwapentestgebied Nevada National Security Site.

Op Facebook zou een evenement zijn aangemaakt om op 20 september massaal Area 51 te bestormen, omdat er al decennia geruchten rondgaan dat er ‘buitenaardse ruimteschepen’ en ‘aliens’ worden bewaard. De initiatiefnemer heeft inmiddels de stekker uit de pagina getrokken, omdat hij een “humanitaire ramp” vreest.

 Update 22.36 uur – De twee opgepakte Nederlanders Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20) zijn op borgtocht vrijgelaten in de Verenigde Staten. 

Sweep en Granzier mogen de gevangenis verlaten voor 500 dollar per persoon, meldt de Nye County Sheriff’s Office aan De Telegraaf. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat.

Lees ook  Vrouw die zwaargewond raakte toen ze werd gebeten door een jackrusselterriër, mag weer naar huis

De YouTubers werden gearresteerd nadat ze de zwaarbeveiligde luchtbasis Area 51 hadden betreden. Daarop staan zware straffen, tot wel zes maanden gevangenisstraf.

Een vrijlating op borgtocht staat los van het juridische proces. De jongens moeten nog wel voor de rechter verschijnen. Dat gebeurt maandag. Amerika-deskundige Willem Post vertelde eerder dat hij vreest voor een zware straf. „Je hebt kans dat de overheid een voorbeeld wil stellen. Om anderen af te schrikken.”

Groot gemis voor André Hazes

Do (21) dacht aan euthanasie, maar dankzij haar hulphond Moos heeft ze weer zin in het leven