in

Nichtje van Joe Exotic onthult duistere geheimen: “Hij mishandelde zijn dieren en beging vreselijke misdaden”

Joe Maldonado-Passage (57), die we tegenwoordig beter kennen als ‘Joe Exotic’, werd wereldberoemd dankzij de Netflix-hit ‘Tiger King’.

De documentaire doet uit de doeken hoe de man in de gevangenis terechtkwam na het beramen van een moordcomplot.

De zevendelige serie duikt diep in de onderwereld van de exotische dierenhandel in de Verenigde Staten. Een wereld waarin Joe aan het roer stond.

Waar velen nog in zijn onschuld geloven en hem zelfs vrij proberen te krijgen, meent zijn nichtje Chealsi Putman (31) dat Joe héél terecht achter de tralies zit. “Hij heeft vréselijke dingen gedaan.”

S*ks met dieren
Helaas zijn er voorbeelden genoeg. Zo claimt Chealsi dat Joe beelden bezat van mensen die s*ks hadden met enkele dieren uit zijn zoo. Ze durfde die beelden nooit te bekijken, maar houdt vol dat ze wél bestaan. “I didn’t want to see them, I just heard about them.”

Lees ook  6-jarige vraagt zijn moeder over s*ks. Het antwoord deed hem over de grond rollen van het lachen.

Bevroren welpen
De verwijten van Chealsi, die in de loop der jaren onder meer dierenkooien schoonmaakte en de boekhouding deed, gaan nog verder. Zo stelt ze dat de notoire countryzanger Joe wel eens overleden tijgerwelpjes in de vriezer stopte. Hierdoor kon hij ze verkopen aan mensen die dode dieren prepareren of opzetten. Nog levende welpjes verkocht hij ook bij de vleet, zo werd wel duidelijk in de Netflix-docu. Volgens Chealsi ging dit nog veel verder en ontwikkelde Joe een sneaky manier om dit voor elkaar te krijgen. “He would either take cash under the table for the sale of the tiger or if someone sent a check, it would be made out to another person, or if the money was wired to a store, it would be in another person’s name.”

Lees ook  Scholier (12) Den Haag mag toch meedoen aan eindmusical

Joe Exotic in de bak
De Tiger King himself zit zoals je weet in de bak voor het moordplan op aartsrivale Carole Baskin en talloze zaken van dierenmishandeling. Vanuit zijn cel laat ‘ie wel eens van zich horen, maar op de verwijten van zijn nichtje heeft hij nog niet gereageerd.

7 weken geleden verloor ze haar zoon door corona, nu stikte Petra al meer dan 12.000 mondmaskers als wraak: “Matthias geeft me een duwtje in de rug”

Moeder met coronavirus sterft tijdens bevalling – artsen vechten om pasgeborenen te redden