in

Niet dood te krijgen: Deze onverwoestbare kamperplanten overleven in elk interieur!

Naast dat planten de luchtkwaliteit in een huis verbeten, zijn planten perfecte items om een huis mooi mee te stylen. Urban Jungle interieurs zijn tegenwoordig ontzettend populair.

Maar als jij niet gezegend bent met groene vingers. dan gaat de Urban Jungle vlieger voor jou niet op.. Maar gelukkig bestaan er ook kamerplanten die bijna alles overleven. Zo kan jij toch nog een Urban Jungle interieur creëren zonder dat je binnen no-time afscheid moet nemen van je groene vriendjes.

1. Cactus
De cactus staat met stipt op nummer 1. Cactussoorten kunnen heel goed overleven in droge ruimtes en wanneer je een keertje vergeet water te geven wordt je niet direct afgestraft. Een cactus kan namelijk gemakkelijk een maand zonder water. In de zomermaanden moet je hem niet in al te felle zon zetten, want door het overvloed aan minder zonnige dagen in ons landje kan hij daar niet zo goed meer tegen.

2. graslelie
De vrolijke graslelie vraagt om weinig aandacht. Let erop dat je hem niet te vaak water geeft en plaats ‘m op een lichte plek. Ongetwijfeld dat je graslelie in leven blijft.

Lees ook  Onderzoek toont aan: Vóór 10 uur ’s ochtends beginnen met werken is slecht voor je

3. Aloë Vera
Dit makkelijke woestijnplantje is te vergelijken met de cactus. Deze bikkel doet het goed in ieder interieur. Omdat het plantje bijna geen water nodig heeft, kan je hem gemakkelijk in de vensterbank plaatsen. Zonlicht vindt de Aloë Vera namelijk erg fijn.

4. Calathea
Deze plant noemt men ook wel de Peacock Plant. Deze plant is beschikbaar in verschillende soorten, dus voor ieder wat wils. het is een vrij opvallende plant die je interieur direct zal opfleuren. Wel heeft deze plant twee keer per week een scheutje water nodig, maar dat is dan ook het enige…

5. Monstera
Deze plant zal je ongetwijfeld wel eens hebben gezien. Je wordt er namelijk mee dood gegooid in woonwinkels, tuincentra en beelden op internet. Deze populaire plant is makkelijk te onderhouden mits je hem voldoende water geeft. Binnen no-time groeien er ook nieuwe bladeren uit. Fijne bijkomstigheid…

6. Yucca
De Yucca is ook een populaire plant die je vast wel eens hebt gezien. Door zijn dikke stam ziet deze plant er stevig uit en dat is hij ook. Je moet namelijk behoorlijk goed je best doen om de Yucca dood te krijgen. Voel onder aan zijn stam of de Yucca lekker in zijn vel zit. Voelt de stam zacht aan? Dan mag je iets minder gulzig zijn met de gieter. Daarnaast kan deze plant prima tegen zonlicht.

Lees ook  Getrouwde lerares (37) doet het in de auto met leerlinge en schept er nadien over op

7. Zamioculas
Als er bij jou weinig zonlicht naar binnenkomt, dan is deze plant wellicht een goede keuze voor jou. de Zamioculas behoort tot de vet-soorten. En zoals alle vetachtige planten behoeven deze weinig aandacht, maar toch is het een prachtige plant om te zien. Geef de Zamioculas eens in de 3 weken een scheut water en hij is tevreden.

8. Ananasplant
De ananasplant, ook wel anti-snurkplant genoemd, staat bekend om zijn luchtzuiverende werking. De Ananasplant vraagt weinig aandacht, dus je hoeft ‘m weinig water te geven. Daarnaast zit de ananasplant er trendy en gezellig uit.

Vrouw (52) gooide zoutzuur in gezicht van verzorgster bejaarde moeder en ging vervolgens gewoon naar haar werk en uit eten

Maak kennis met Gringo: De kat die met zijn prachtige snorretje het hele internet veroverd