in

Nieuwe huismerkluiers Kruidvat zo lek als een mandje: ‘Elke nacht natte bedoeningen’

Het social mediateam van Kruidvat draait overuren. Reden? De luiers van het huismerk zijn veranderd.

Daar zijn veel klanten goed pissig over, want ze absorberen nu een stuk slechter. “Onze jongste dochter is iedere ochtend nat sinds de nieuwe luiers.”

“Jammer dat jullie je luiers hebben aangepast”, schrijft Lonneke van der Linden op de Facebookpagina van de drogisterij.

“Een stuk dunner en door de banen in de vulling verdeelt de plas niet goed. Mijn dochter lekt nu de hele tijd door!”

Poepluiers
Dat gebeurt niet alleen de dochter van Lonneke, blijkt uit de duizenden reacties op haar bericht. “Hier ook ineens natte bedoeningen terwijl de maat goed is”, zegt Ingrid Heijman.

Lees ook  Je kunt dus echt ziek worden van de zomertijd

“Altijd Kruidvat gehad, maar nu moet ik ze niet meer”, schrijft Chantal Velsma. “Kleine na 1 uur al helemaal doorweekt en poepluiers, nou die houdt ie helemaal niet.”

Dunner maken
“Wij zijn wel verrast door deze post en de reacties erop op Facebook”, zegt woordvoerster José Mes van Kruidvat.

“Via onze eigen servicekanalen hebben we bijna geen klachten ontvangen over de nieuwe luier, maar het is voor ons zeker wel aanleiding om ernaar te kijken.”

De luiers zijn niet zomaar veranderd, zegt Mes. “We hebben ze uitgebreid getest in laboratoria en in consumentenonderzoek.

Een van de belangrijkste eigenschappen is het draagcomfort, dat hebben we verbeterd door ze dunner te maken. Bovendien zitten er nu kanalen in de luier verwerkt waardoor de urine zich beter verspreidt.”

Lees ook  Overlevende van kanker viert haar 100ste verjaardag één week nadat ze herstelde van COVID-19

Misgaan
Kinderen zouden het nu dus fijner moeten vinden om de luiers te dragen. Dat ouders er niet over te spreken zijn, wil Mes niet direct aan de luier wijten.

“Ik vind het te kort door de bocht om te zeggen dat het daaraan ligt. Het kan op zoveel punten misgaan: het vastmaken bijvoorbeeld, of de verkeerde maat.”

Ze roept consumenten dan ook op om zich via de servicepagina te melden bij Kruidvat. “We willen dit het liefs in 1 op 1 contact oplossen, juist ook omdat het op zoveel punten kan misgaan.”

Nicolette Kluijver kondigt scheiding aan

Python met honderden teken uit zwembad gehaald