in

Nieuwe schoonheidstrend verspreidt zich online – experts waarschuwen voor de ‘Rubber-band-methode’

Een trend genaamd de “Rubber-band-methode” verspreidt zich momenteel onder kinderen en adolescenten online. Deze methode wordt gebruikt om moedervlekken, littekens en keloïden te verwijderen. Maar nu waarschuwen de experts voor de gevolgen, zo schrijft de Daily Mail.

De clipjes die op YouTube worden gedeeld werden door meer dan 150.000 mensen bekeken. Door een rubberen band om de keloïde bevestigen is het de bedoeling om dit te laten afsterven, wat voor sommige kinderen en adolescenten een eenvoudige oplossing lijkt. Maar experts waarschuwen nu dat het niet zo eenvoudig is.

Lees ook  Tippelaarster zal voor een tijdje de ziektewet ingaan na heftig nachtje met deze vent:

Anton Alexandroff werkt als een dermatoloog en is woordvoerder met betrekking tot huidziekten in Engeland. Hij zegt dat de methode erg pijnlijk is en kan leiden tot infecties of tot verdere vervormingen waardoor het weefsel kan sterven, zo schrijft Daily Mail.

De expert dringt er daarom bij degenen die keloïden willen verwijderen op aan om medische zorg te zoeken, waar ze veilig kunnen worden verwijderd. De resterende wonden lopen namelijk een groot risico op infecties en kunnen ook leiden tot een bloedvergiftiging.

Lees ook  Sigarenbedrijf verdeelt 10 miljoen euro onder personeel na overname

Een op de tien mensen lijdt aan keloïden en ze komen om verschillende redenen voor. Sommige zijn moedervlekken en andere komen voor na het plaatsen van piercings.

We hebben hulp nodig om deze trend te stoppen, die veel vaker voorkomt dan we denken. Deel dit artikel daarom met je vrienden en familie op Facebook!

Afgevallen Patty Brard showt haar slanke figuur – Heel Nederland is in shock…

Grap van de dag: Werknemer zet zijn baas voor schut.